„Végvár Invest Kft. telephelyfejlesztése”

A projekt célja a társaság tevékenységének bővítéséhez szükséges korszerű körülmények megteremtése. Modern műhelycsarnok, irodai és szociális blokkok kialakításával és eszközbeszerzéssel. A beruházás költségeinek 50%-át a Végvár Invest Kft. önerőből finanszírozza, a fennmaradó 127 667 357 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt összköltsége: 255 334 714 Ft.

A Végvár Invest Kft. 2003. szeptemberében alakult, mint ingatlan beruházó cég, majd 2007-től áttért az alvállalkozókkal végzett generál kivitelezésre. Versenyképességét az építőiparban tevékenység bővítéssel tudja megtartani, ami folyamatos létszámbővítéssel valósul meg. Villamos kivitelezési, kőműves és festő munkálatokat már saját kivitelezésben végez. A társaság új fejlesztendő tevékenységekként a lakatos ipari munkák, az acél szerkezet gyártás és szerelés tevékenységeket célozta meg. A telephelyfejlesztéssel ehhez fogja megteremteni a szükséges infrastrukturális feltételeket.

 A beruházás az 1960-as években épült, egyszintes, lapostetős vasbeton vázas épület korszerű műhelycsarnokká alakításával valósul meg. A csarnoknak telekalakítások következtében nincs víz, szennyvíz és gázszolgáltatása sem. Az elérhető elektromos áram mennyisége pedig nem képes kiszolgálni az épület szükségleteit. A közművek hiánya miatt az épület korábbi műhely funkcióját nem tudja betölteni, termelő tevékenység nem folyik a területen.

A kihasználatlan és leromlott állapotú épület, átfogó felújítás hiányában, hamarosan bontásra lenne ítélve egy újabb kihasználatlan területet hagyva maga után egy értékes jól megközelíthető ipari park területén.

 A fejlesztés során a meglévő vasbeton szerkezet sátortetőt, szigetelt szendvicspanel burkolatot és a mai szabványoknak megfelelő nyílászárókat kap. A csarnok újra közművesítése és elektromos csatlakozásának bővítése is megvalósul. Az elavult elektromos hálózat cseréjén kívül a gazdasági szempontokat és a környezetvédelmet szem előtt tartva a nap energiáját hasznosító 50 kW teljesítményű napelemes rendszer készül, mely az épület elektromos áram szükségletének közel egészét biztosítani tudja. Kiépül a ma már szinte nélkülözhetetlen informatikai hálózat, valamint biztonságtechnikai rendszer is.

 Az építési munkálatok 2012 márciusában kezdődtek, a projekt tervezett befejezési határideje 2013.11.30.

 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search