Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Caritas Hungarica Eger Alapítványnál!

A most záruló projekt célja, hogy a lelki és testi sérült, alkoholista, kábítószeres, időskorú és segítségre szoruló, velük kapcsolatban álló személyek jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 10 000 000 Ft.

A Caritas Hungarica Eger a Katolikus egyház szociális tanításainak szellemében legfőbb céljának a lelki és testi sérült, alkoholista, időskorú, kábítószeres és segítségre szoruló személyek támogatását tekinti. Az alapítvány kiemelten közhasznú tevékenységei közé tartozik az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése, gyógyító- egészségügyi ismeretterjesztés, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, valamint rehabilitációs foglalkozás. Az alapítvány korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat.

A most záruló projekt keretében 3 fő területen egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok kerültek megszervezésre, mellyel az Alapítvány legfőbb célja, hogy a velük kapcsolatban lévő személyek jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében.

A 3 fő tématerület:

  • Drog és túlzott alkohol fogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megszervezése, stressz-kezelés programok megszervezése
  • Életvezetési kompetenciák elsajátítását elősegítő programok megszervezése
  • Testmozgás tartalmú programok megszervezése

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok megvalósítását az Alapítvány a továbbiakban is az egészségfejlesztési ütemtervnek megfelelően folytatja, önnálló kiállítást, életvezetési kompetenciákon belüli csoportfoglalkozást, illetve túra szervezését, megtartását tervezi a későbbiekben is.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search