6 településen elkészült az ivóvízminőség-javító projekt

A projekt célja a délborsodi települések – Négyes, Borsodivánka, Egerlövő, Tiszavalk és Tiszabábolna – valamint a Bükk hegység lábánál található Cserépváralja településen szolgáltatott ivóvíz minőségjavítása. 

A projekt zárórendezvényét 2014. szeptember 26 án tartották Borsodivánkán, ahol Sarkadi Nagy Imre műszaki ellenőr és Hajdú Zsolt a kivitelező cég képviselője ismertették a beruházást. Az üzemeltetésről tartott előadást Dr. Bánhidy Péter a Heves Megyei Vízmű Zrt. vezérigazgatója, majd Tállai András miniszterhelyettes parlamenti államtitkár, hangsúlyozta beszédében a projekt fontosságát. Bogdán József Borsodivánka polgármestere, a Társulás elnöke ünnepélyesen átvette az elkészült ivóvízhálózatot.

Az Európai Unió támogatásával, a KEOP-1.3.0/09-11-2011-0004 program keretében megvalósul a „Borsodivánka, Cserépváralja, Egerlövő, Négyes, Tiszabábolna, Tiszavalk községek ivóvízminőség-javítása a lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében” projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege 742 107 485 Ft. A költségek 86,6 %-át a Környezet és Energia Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search