Kevinco Kft. új telephelyének létrehozása Vásárosnaményban!

A most induló beruházás célja barnamezős beruházás keretén belül a Kevinco Kft. új telephelyének kialakítása a termelési profil és technológia megváltoztatásával. A beruházás költségeinek 30 %-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 98 084 210 forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt tervezett összköltsége 140 120 300 Ft.

A Kevinco Kft. 2011. szeptemberben alakult, Miskolci székhellyel, fő tevékenysége követelésbehajtás volt. 2012.12.21-én tulajdonosváltás következett be, így 100%-os tulajdonrész birtokában megvalósulhatott a cég kizárólagos irányítása. A korábbi miskolci székhely megszüntetésre került, a vállalkozás új székhelyen új tevékenységbe kezdett, amelyhez Európai Uniós  támogatás segítségével kíván új telephelyet létesíteni.

A nemrég megkezdődött projekt célja a vásárosnaményi telephely átalakítása, a terület funkcióváltása, a termelési profil és technológia megváltoztatása. A területen korábban üveggyár üzemelt, azonban a gazdasági válság körülményei között a vállalkozás nem tudott fennmaradni, az üzemet felszámolták. Az üveggyár régi, elhasználódott és elavult gyártócsarnokait a projekt keretében teszik alkalmassá a fafeldolgozó technológia befogadására, kialakítva a megfelelő termelő és szolgáltató tereket, irodákat, a hiányzó alapinfrastruktúrát.

A cég új telephelyét a régi üveggyár egyik volt üzemcsarnokában fogja kialakítani. A telephely fejlesztését üzleti partnerekkel közösen, komplex fejlesztési program keretében valósítják meg, amelynek eredményeként 21000 m2 nagyságú telken modern termelő és szolgáltató terület jön létre, megvalósul a volt üveggyár területének teljes rehabilitációja, funkcióváltása és a térség gazdasági életébe visszakapcsolása.

Tervezett fejlesztések:

  • Műhelyépület átalakítása, korszerűsítése
  • Irodaépület átalakítása, korszerűsítése
  • Alapinfrastruktúra fejlesztések (út, parkoló, térvilágítás kiépítése, felújítása)
  • Napelemes rendszer beszerzése kiépítése

 A most megvalósuló barnamezős beruházás eredményeképpen modern, gazdaságosan fenntartható gyártóüzem kerül kialakításra, termelés beindításával új munkahelyek jönnek létre Vásárosnamény vonzáskörzetében.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search