Belterületi vízrendezés Pálházán

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül Pálháza Város Önkormányzata „Pálháza belterületi vízrendezése” címmel projekt javaslatot nyújtott be, mely javaslat 2010. 03. 02-án sikeres elbírálásban részesült. 

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg. A projekt tervezett összköltsége 54 868 089.- Ft. A beruházás költségeinek 10 %-át Pálháza Város Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 49 381 279.- Forintot az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi.

 

A hamarosan záruló beruházás keretén belül vízelvezető árkok tisztítása, mederrendezése, és a meglévő burkolattal ellátott árokszakaszok rehabilitációja valósul meg.

A város fő csapadékvíz elvezetési rendszere a Móricz Zsigmond utca és a Bisó-patak által közrefogott területen helyezkedik el. A mederrendezés a már meglévő vízszintes vonalvezetést követte, a kialakított földmedrű keresztszelvény a vízgyűjtő területről lefolyó csapadékvíz vízhozamot képes elvezetni. A Móricz Zsigmond utca levezető medrébe 4 fenéklépcső kerül elhelyezésre, ezzel biztosítva a burkolt meder állékonyságát.

 

A 37126 jelzésű út és a Móricz Zsigmond utca közötti útpálya felületre lehulló csapadékvíz elvezetését szolgálja a 37126 jelzésű út jobb oldali árka, mely árokszelvény tisztításra és burkolásra kerül, akárcsak a Sport utca meglévő vízelvezető árka.

A beruházás során a Bisó-parat árkának karbanta
rtásán kívül megépül még 7000 méter burkolt árok is, az érintett területen 285 db ingatlanban élő 800 lakos csapadékvizek elleni védelme lett megoldva.

Projekt adatai


Kedvezményezett:
Pálháza Város Önkormányzata

Pályázat azonosító száma: ÉMOP-3.2.1/C-09-2009-0030

Pályázat címe: Pálháza belterületi vízrendezése

Projekt összköltsége: 54 868 089 Ft.

Támogatás intenzitása: 90%

Powered by WordPress | Designed by: Email Search