Épületenergetikai korszerűsítés az Ózdi Rendőrkapitányságon!

A nemrég megkezdett beruházással megtörténik az Ózdi Rendőrkapitányság épületeinek energetikai korszerűsítése így járulva hozzá az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozásához. A projekt célja, hogy a felújításra kerülő épületek mind épületfizikai, mind fűtési paraméterei megfeleljenek az előírt szabványoknak. A beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 165,53 millió forint.

 A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt az Ózdi Rendőrkapitányság  teljes körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújítását célozza. Az 1988-ban épült Ózdi Rendőrkapitányság két épületrészből egy iroda és egy műhelyépületből áll. Az eltelt 27 év alatt az épületek állapota leromlott, ezért az energetikai felújítás kiemelten indokolttá vált.

A projekt során megvalósul egyes épület fűtési rendszerének teljes körű korszerűsítése, mely során kondenzációs kazán telepítésére kerül sor. Az átalakítás után továbbra is a korábbi földgáz energiahordozó látja el az épületek fűtését, de ezzel együtt a fogyasztás és a szükséges kapacitás egyaránt csökken.

A fejlesztés tartalmazza a külső nyílászáró cseréket és külső hőszigetelést is, továbbá gépészeti fejlesztéseket.

A projekt során megvalósuló műszaki elemek:

  • A meglévő fűtőtestek egységesen termosztatikus radiátorszelepekkel, alsó elzárókkal való ellátása a jobb szabályozhatóság érdekében,
  • a meglévő gázkazán elbontása, a kazánházba kondenzációs gázkészülékek és indirekt tárolók telepítése,
  • mindkét épület összes nyílászárójának cseréje fokozott légzárású, hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetekkel
  • a külső falak 12 centiméter vastag hőszigetelést kapnak, melynek köszönhetően az épület megfelel a vonatkozó rendeleteknek,
  • a padlás födémje hőszigetelt vasbeton szerkezetű, melyre további 10 centiméter üveggyapot hőszigetelés kerül,
  • napelemek is telepítésével, jelentősen csökken a vásárolt villamos energia mennyisége és költsége is,
  • lámpatestek cseréje korszerű LED fényforrásokra.

A most megkezdődött felújításokkal korszerű, gazdaságosan üzemeltethető épületeket kap az Ózdi Rendőrkapitányság,, energiaszükséglete, és ezáltal károsanyag-kibocsátása a jelenlegihez képest jelentősen csökken, ezzel is javítva az épület hasznosításának feltételeit.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search