Hulladéklerakók rekultivációja Uniós támogatásból

Sikeresen zárult öt település, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Hejőszalonta, Hernádnémeti és Kisgyőr 1-es számú hulladéklerakójának rekultivációja a Miskolc Környéki Rekultivációs Projekt keretében.  

A Miskolc Környéki Rekultivációs Önkormányzati Társulás még 2010-ben sikeresen pályázott a Környezet és Energia Operatív Program A település szilárd hulladék-lerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok kétfordulós pályázati konstrukció megvalósítási szakaszára. A „Miskolc Környéki Rekultivációs Önkormányzati Társulás területén található 12db TSZH-lerakó rekultivációja” című projekt a megvalósítási munkák elvégzésére 1.254.391.463 Forint, 100%-os támogatásban részesül a 12db hulladéklerakóra.

A rekultivációnak eredményeként környezetünk védelme fokozódik, csökken a veszélye a szennyezőanyag kibocsátásnak, a felszíni és a felszín alatti szennyezéseknek. Így csökken a Lakosság és az állatállomány egészségügyi veszélyeztetettsége is egyben.

A beruházásnak köszönhetően egy fejlettebb hulladékgazdálkodási rendszer jelenik meg, a szelektív gyűjtés növeli a lerakók élettartamát, ezáltal csökkentve az új területek bevonását.

A teljes beruházás várhatóan 2012 őszén fejeződik be.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search