A miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Zeneiskola könyvtárának informatikai fejlesztése!

A hamarosan záruló pályázat célja, az iskola nevelési programjának támogatása tanulók, és tanárok által is elérhető könyvtári szolgáltatások, informatikai infrastruktúra fejlesztéssel. Ezen vélok elérése érdekében informatikai eszközök és szoftverek kerültek beszerzésre az Egressy Béni – Erkel Ferenc Zeneiskolában A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 5,50 millió forint.

 Az Új Széchenyi Terv céljaival összhangban a konstrukció célja, hogy erősítse a könyvtárak oktatási-képzési szerepét a könyvtárak együttműködésén alapuló, korszerű IKT infrastruktúra-fejlesztéssel; a közoktatás támogatása érdekében megteremtse az infrastrukturális feltételeket a könyvtárak együttműködésén alapuló szolgáltatások fejlesztéséhez, a könyvtárakban őrzött dokumentumokhoz és információvagyonhoz történő, helytől független, egyenlő esélyű hozzáféréshez. A mai kor igényeinek megfelelő könyvtári szolgáltatások már nem elsősorban a könyvek kölcsönzését jelentik, sokkal hangsúlyosabb az informatikai eszközök, rendszerek használata. A beruházás elsődleges célja, az elavult, hiányos informatikai eszközaránnyal működő Iskolai könyvtár fejlesztése, szolgáltatási körének bővítése, a könyvtári nyilvántartás korszerűsítése így az információhoz jutás megkönnyítése.

A most záruló fejlesztés keretében beszerzésre kerültek online könyvtári szolgáltatások kialakításához szükséges Információs és Kommunikációs Technológiai (IKT) eszközök, azaz asztali és hordozható számítógépek, multi funkciós nyomtatók, nagyméretű szkennerek, a számítógépes hálózat kialakításához, fenntartásához szükséges kiegészítő eszközök (routerek, elosztók, szünetmentes tápok, stb.), nagyteljesítményű adattároló eszközök. Ugyancsak beszerzésre kerültek a könyvtári nyilvántartást segítő, valamint támogató szoftverek, a fogyatékossággal élők számára biztosítandó speciális könyvtári szolgáltatásokat lehetővé tevő infrastrukturális eszközök, melyek a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét szolgálják.

 A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search