Elkészült az új hulladékudvar bekötőútja

Új hulladékudvar épül a hatvani lakosok számára, melynek bekötőútja már el is készült, jelentette be mai sajtótájékoztatóján Horváth Richárd polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester és Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Hatvan Város Önkormányzata, mint a Hatvan és Környéke Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási Fejlesztése Társulás Gesztor Önkormányzata 2013 decemberében támogatási szerződést kötött a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül, hulladékkezelési közszolgáltatás fejlesztésére.

A vissza nem térítendő támogatás összege: 2.301.151.240 Ft, a projekt teljes költségvetése: 2.556.593.000,- Ft, ebből Hatvan Város által vállalt önerő 213.856.354,- Ft, az önkormányzati partnerek által vállalt további önerő 42.091.611,- Ft.

A „Hatvan és térsége települési hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése” című KEOP-1.1.1/B/13-2013-0004 azonosító számú pályázat keretén belül korszerűsítésre kerül a térségi hulladékkezelési közszolgáltatás teljes vertikuma, a helyi közszolgáltatást új alapokra helyezi az Önkormányzat.

A projekt részeként új térségi hulladékkezelő központ kiépítésére kerül sor Hatvan külterületén, ahol biztosítható a hulladékkezelési feladatok ellátása, a begyűjtött hulladékok hasznosítása és válogatása. A projekt keretén belül kiépítésre kerül a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, beszerzésre kerülnek az ehhez szükséges modern gyűjtőjárművek és edények, továbbá a házi komposztáláshoz szükséges edények beszerzésére is biztosított a program részeként.

A beruházás Hatvant érintő főbb elemei:

  • 8 db új EURO 6 normának megfelelő új, pormentes szállítást lehetővé tevő új hulladékgyűjtő jármű
  • 1000 db házi komposztáló
  • 9.817 db új hulladékgyűjtő edény szelektív hulladékgyűjtéshez
  • Térségi hulladékkezelő központ kiépítése (válogatómű, komposztáló, mechanikai előkezelő, depónia, szociális épület, hídmérleg, műhely, kocsimosó, telephelyi közlekedő utak, közművek biztosítása)
  • Hulladékkezelő gépek beszerzése (aprító, dobrosta, konténerek, rakodógépek)
  • Lakossági hulladékgyűjtő udvar Hatvan Város Önkormányzata polgárai számára

A projekt megvalósításával a térség környezeti terhelése csökkenthető, a közszolgáltatás költségei mérsékelhetők, a helyi közszolgáltatás terén a lakosság számára modern közszolgáltatás biztosítható.

A KEOP-1.1.1/B projekthez szorosan kapcsolódik, a támogatásban részesült KEOP-1.1.1/C/13-2013-0011 kódszámú, 394.700.000,-Ft összköltségű projekt, mely a KEOP-1.1.1/B projekt kiegészítéseként kerül megvalósításra.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search