Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola épületének energetikai fejlesztése!

A most induló projekt célja az Egri Főegyházmegye által üzemeltetett, Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola épületének energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak. A hamarosan megkezdődő beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 170,00 millió forint.

A hamarosan induló beruházás során az iskola épületének energetikai korszerűsítése valósul meg. Az épület Tiszaújváros Önkormányzatának tulajdonában van, melynek az Egri Főegyházmegye a vagyonkezelője. A beruházás célja, hogy az épület energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak, ezzel csökkentve az épület károsanyag kibocsátását, az üzemeltetési és fenntartási költségeket, valamint csökken a fosszilis anyagok felhasználása is.

Megvalósuló fejlesztések:

  • utólagos külső hőszigetelés
  • födém hőszigetelése
  • lapostető hőszigetelése
  • külső nyílászárók cseréje, korszerűsítése
  • fűtési rendszerek korszerűsítése
  • napelemes rendszer telepítése (31 kW)

 A megvalósuló beruházás legfőbb haszna, hogy csökken az intézmény energia fogyasztása és ezáltal az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása, csökkenek a fenntartási költségek, mely így elősegíti az intézmény pénzügyi stabilitását. Az épület korszerűsítésének eredményeképpen javul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezete, a külső hőszigetelésnek köszönhetően megújul az iskola épülete, mely nagyban hozzájárul a városkép, az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségük javulásához is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alap Társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search