Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde, Sárospataki Örömhírvétel Óvoda energetikai korszerűsítése!

A most induló projekt célja a Miskolci Egyházmegye által üzemeltetett intézmények épületeinek energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak. A hamarosan megkezdődő beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 180,00 millió forint.

A most induló beruházás során a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola, Szent Miklós Görögkatolikus óvoda és Bölcsőde Felsőzsolcai tagóvoda és bölcsőde, valamint a Sárospataki Örömhírvétel Óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése valósul meg. A beruházás célja, hogy az épületek energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak, ezzel csökkentve az épület káros anyag kibocsátását, az üzemeltetési és fenntartási költségeket, valamint csökken a fosszilis anyagok felhasználása is.

Megvalósuló fejlesztések:

  •  épületek utólagos külső hőszigetelése
  • födém hőszigetelése
  • külső nyílászárók cseréje, korszerűsítése
  • fűtési rendszerek korszerűsítése (csőhálózat, kazáncsere, radiátor és szelepek cseréje)
  • Sárospataki Örömhírvétel Óvodában napelemes rendszer telepítése (6 kW)

 Az épületek korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, a külső hőszigetelésnek köszönhetően mindhárom intézmény megújul, mely nagyban hozzájárul a városkép, az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségük javulásához is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alap Társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search