Elkészült a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola épületének energetikai fejlesztése!

A hamarosan záruló projekt célja az Egri Főegyházmegye által üzemeltetett, Tiszaújvárosi Katolikus Általános Iskola épületének energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak. A napokban befejeződő beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 170,00 millió forint.

 A hamarosan záruló beruházás során az iskola épületének energetikai korszerűsítése valósult meg. Az épület Tiszaújváros Önkormányzatának tulajdonában van, melynek az Egri Főegyházmegye a vagyonkezelője. A beruházás célja, hogy az épület energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak, ezzel csökkentve az épület károsanyag kibocsátását, az üzemeltetési és fenntartási költségeket, valamint csökken a fosszilis anyagok felhasználása is.

Megvalósult fejlesztések:

  • utólagos külső hőszigetelés
  • födém hőszigetelése
  • lapostető hőszigetelése
  • külső nyílászárók cseréje, korszerűsítése
  • fűtési rendszerek korszerűsítése
  • napelemes rendszer telepítése (31 kW)

 A megvalósult beruházás legfőbb haszna, hogy csökken az intézmény energia fogyasztása és ezáltal az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása, csökkenek a fenntartási költségek, mely így elősegíti az intézmény pénzügyi stabilitását. Az épület korszerűsítésének eredményeképpen javul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezete, a külső hőszigetelésnek köszönhetően megújult az iskola épülete, mely nagyban hozzájárul a városkép, az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségük javulásához is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alap Társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search