Kovászoló központ és zarándokhely kialakítása

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósítja meg a „Kovászoló központ és zarándokhely kialakítása” című projektcélt. A projekt megvalósítására a Vác központjában található Galamb köz 5. szám alatt kerül sor. A projekt megkezdésének időpontja 2018. május 24, zárásának várható dátuma 2019. március 29.

A Váci Egyházmegye Ifjúsági Közösségszervező- és Vezetőképzőjének, a Kovászolónak első képzése 2013-ban történt. A képzések azóta is töretlenül folynak, a programban részt vevők létszáma megközelíti a 100 főt. A „Kovászolás” lényege, hogy a fiatalok zenélést, játékos pedagógiai módszertant, és hitéleti csoportvezetést tanulnak. A képzés alapvető célja az, hogy a fiatalokat alkalmassá tegyük arra, hogy a saját plébániájukon gyerekekből vagy fiatalokból álló csoportokat vezessenek, tartós közösségeket formáljanak belőlük. Befogadják őket. Tehát él az Egyházunk.” A Váci Egyházmegyében most már minden bérmálásnál a kovászolósok ott vannak, és hívják a megbérmáltakat az ifjúsági régiókba, találkozókra, így segítve elő a fiatalság szemléletformálását.

A képzésekhez azonban nem rendelkeznek megfelelő helyszínnel, így az egyházmegye egy meglévő, de állapota miatt csak részben hasznosított épületrészének teljes felújításával szükséges kialakítani azt. Az épület felújítása a tetőszerkezetének cseréjével, közfalak eltávolításával, homlokzati felújítással, nyílászárócserével, közművek cseréjével, és a teljes belső felújítással valóul meg.

Az építőipari kivitelezési tevékenységet az Urbán Tibor és Társa Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. végzi. A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 200.000.000 forinttal támogatja.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search