Máriabesnyő Máter Salvatoris lelkigyakorlati ház felújítása

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósítja meg a „Máriabesnyő Máter Salvatoris lelkigyakorlati ház felújítása” című projektcélt. A projekt megvalósítására a Gödöllő Máriabesnyő településrészén található Kapucinusok tere 3. szám alatt kerül sor. A projekt megkezdésének időpontja 2018. június 11, zárásának várható dátuma 2019. január 31.

A máriabesnyői kegytemplom mellett 1933-ban épült fel a Salvator nővérek zárdája. Ma a házban a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferencia Központ működik, melynek szociális tevékenységei: családsegítés, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, fiatalok és gyerekek egészséges életmódra nevelése, lelki segítségnyújtás minden korosztály számára.

Az épület gépészeti részei már nem felelnek meg a kor követelményeinek, a karbantartás mellett is sokszor lép fel üzemzavar, ezért a fűtési rendszer, és a villamoshálózat felújítása szükséges. A homlokzati felújítással együtt megvalósul annak utólagos hőszigetelése, és a nyílászárók egyidejű cseréje is. A főzőkonyhán több mint 60 éve érdemi felújítást nem végezte, így annak felújítása elengedhetetlen, ahogyan a hasonló állapotú fürdőké is. A belső felújítások után a lelkigyakorlati ház méltó környezetben tudja majd fogadni a modern világ útvesztőjében megfáradtakat és nevelésre vágyókat.

Az építőipari kivitelezési tevékenységet az TRIANGULÁR Kft. végzi. A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 250.000.000 forinttal támogatja.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search