Megvalósult a Máriabesnyő Máter Salvatoris lelkigyakorlati ház felújítása

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósítja meg a „Máriabesnyő Máter Salvatoris lelkigyakorlati ház felújítása” című projektcélt. A projekt megkezdésének időpontja 2018. június 11., zárásának dátuma 2019. február 1.

A projekt a Gödöllő Máriabesnyő településrészén található Kapucinusok tere 3. szám alatt valósult meg. A máriabesnyői kegytemplom mellett 1933-ban épült fel a salvator nővérek zárdája. Ma a házban a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferencia Központ működik, melynek szociális tevékenységei: családsegítés, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, fiatalok és gyerekek egészséges életmódra nevelése, lelki segítségnyújtás minden korosztály számára.

Az épület gépészeti részei már nem feleltek meg a kor követelményeinek, a karbantartás mellett is sokszor lépett fel üzemzavar, ezért a fűtési rendszert, és a villamoshálózatot is felújításra került. A homlokzati felújítással együtt megvalósult a nyílászárók egyidejű cseréje is. A főzőkonyhán több mint 60 éve érdemi felújítást nem végeztek, így annak felújítása elengedhetetlen volt, ahogyan a hasonló állapotú fürdőké is. A belső felújításoknak köszönhetően a lelkigyakorlati ház méltó környezetben tudja majd fogadni a modern világ útvesztőjében megfáradtakat és nevelésre vágyókat.

Az építőipari kivitelezési tevékenységet az TRIANGULÁR Kft. végezte, a sikeres műszaki átadás-átvételre 2018. december 20-án került sor. A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 259.269.020 forinttal támogatja.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search