Elkészült a kovászoló központ és zarándokhely kialakítása Vác központjában

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósította meg a „Kovászoló központ és zarándokhely kialakítása” című projektcélt. A projekt megkezdésének időpontja 2018. május 24. zárásának dátuma 2019. október 31.

A Váci Egyházmegye Ifjúsági Közösségszervező- és Vezetőképzőjének, a Kovászolónak első képzése 2013-ban történt. A képzések azóta is töretlenül folynak, a programban részt vevők létszáma megközelíti a 100 főt. A „Kovászolás” lényege, hogy a fiatalok zenélést, játékos pedagógiai módszertant, és hitéleti csoportvezetést tanulnak. A képzés alapvető célja az, hogy a fiatalokat alkalmassá tegyük arra, hogy a saját plébániájukon gyerekekből vagy fiatalokból álló csoportokat vezessenek, tartós közösségeket formáljanak belőlük. Befogadják őket. Tehát él az Egyházunk.” A Váci Egyházmegyében most már minden bérmálásnál a kovászolósok ott vannak, és hívják a megbérmáltakat az ifjúsági régiókba, találkozókra, így segítve elő a fiatalság szemléletformálását.

A képzésekhez azonban nem rendelkeztek megfelelő helyszínnel, így az egyházmegye egy meglévő, de állapota miatt csak részben hasznosított épületrészének teljes felújításával alakította ki azt. Az épület felújítása a tetőszerkezetének cseréjével, közfalak eltávolításával, homlokzati felújítással, nyílászáró cserével, közművek cseréjével, és a teljes belső felújítással valósult meg.

A projekt megvalósítására a Vác központjában található Galamb köz 5. szám alatt került sor.  Az építőipari kivitelezési tevékenységet az Urbán Tibor és Társa Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. végezte.A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 313.424.077 forinttal támogatta.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search