Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése Sajólászlófalván!

A most záruló beruházás során a Polgármesteri Hivatal épületének külső határoló szerkezeteinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és napelemek telepítése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 22,6 millió forint.

 A napokban záruló fejlesztés során az Önkormányzat közigazgatási funkciót ellátó hivatali épület külső határoló szerkezeteinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és napelemek telepítése valósult meg. Az ingatlan energetikai adottságai rosszak voltak, az épület szerkezetek nem feleltek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek, üzemeltetése magas költségekkel járt. A projekt során megtörtént az ablakok cseréje korszerű 3 rétegű üveggel ellátott hőszigetelt nyílászárókra, épület külső homlokzatának, padlásfödém, és fűtetlen térrel határos falának hőszigetelése valósult meg. Az épület hőellátása céljára olyan levegő/víz hőszivattyú került elhelyezésre, amely -20°C külső hőmérséklet mellet is teljesítmény vesztés nélkül alkalmas a hőellátásra. Hőleadóként a közösségi terekbe Fan-coilok, a vizes blokkokba termosztatikus radiátorszelepes radiátorok kerültek, így a berendezés nyáron a gépi hűtést is el tudja látni, ami elsősorban csoportos foglalkozások esetén előnyös, amikor a belső hőterhelés megnő. Helyiségenkénti szabályozhatóságot a hőleadók tartozékát képező termosztátok biztosítják, amelyek a beépített ventilátorok fordulatszámát és a szabályozószelep zárását/nyitását állítják. Ebben az esetben gázberendezés az épületben nem lesz, ami az üzemeltetés biztonságát növeli. A környezet tudatosság jegyében jelen projekt keretén belül a villamos energia felhasználás kompenzálására napelemes rendszer is telepítésre került.

A most záruló projektnek köszönhetően megvalósult egy megfelelő hőtechnikai jellemzőkkel rendelkező, korszerű, energiatakarékos és projektarányosan akadálymentesített épület, korszerűsítés hatására megszűnik az üvegházhatást előidéző gázok kibocsátása, a külső homlokzat felújítás eredményeképpen javul a településkép is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search