Kultúrház energetikai korszerűsítése Sajólászlófalván!

A most záruló beruházás során a Kultúrház épületének külső határoló szerkezeteinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és napelemek telepítése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 17,2 millió forint.

 A napokban záruló fejlesztés során az Önkormányzat fenntartásában lévő Kultúrház energetikai korszerűsítése valósult meg. Az épület energetikai adottságai rosszak voltak, szerkezetek nem feleltek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek, üzemeltetése magas költségekkel járt.

A pályázat keretén belül megvalósult:

  • az épület homlokzatának és a padlásfödémnek az utólagos hőszigetelése,
  • a nyílászárók (fa ablakok) részleges cseréje 3 rétegű üveggel ellátott korszerű hőszigetelt nyílászárókra,
  • az épületbe hőellátás céljára egy kondenzációs elven működő fali kazán került felszerelésre, hőleadóként radiátorszelepes radiátorok lettek telepítve,
  • az épület tetején az éves villamos energia igény fedezésére 2,2 kWp teljesítményű napelem rendszer (8 db panel) került kiépítésre,
  • az épület komplex akadálymentesítése is megtörtént

A projekt elsődleges célja volt, hogy az épület üzemeltetési költségei kedvezőbbek legyenek, a költségcsökkenésen túl a környezet tudatosság volt a másik meghatározó cél, mivel a korszerűsítés hatására fajlagosan nagymértékben csökken az üvegházhatást kibocsájtó gázok mértéke. Az épület akadálymentesítésével Sajólászlófalva Község Önkormányzatának célja, hogy az ide látogató mozgáskorlátozott, illetve a valamilyen fogyatékossággal élő hátrányos helyzetű, vagy mozgásukban már korlátozott idős emberek sokkal könnyebben, akadály és külső segítség nélkül juthassanak az épületbe és vehessék igénybe annak szolgáltatásait.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search