Factory Aréna fejlesztése

A most záruló projekt során a volt vasgyár területén üzemelő FACTORY ARÉNA-nak helyet adó épület tetőszerkezetének felújítása, új közösségi terek és szociális helységek kialakítása valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 115 millió forint.

 A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia készítésekor az akcióterület fejlesztési szükségleteire vonatkozó helyzetfeltáráskor megállapítást nyert, hogy a hátránnyal élőket támogató szervezetek fejlesztése megkerülhetetlen feladat, amely mellett a nagyobb tömegeket megmozgató egészségügyi, sport és szabadidős tevékenységek támogatására is komoly figyelmet kell fordítani. A létesítményt fenntartó Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub 1995-ben alakult, 2004-től üzemeltetik az extrém sportok kedvelőinek szánt csarnokot. A napokban záruló projekt átfogó célja a Factory Aréna sportlétesítmény átfogó fejlesztésével egy olyan szabadidős centrum kialakítása, amely megfelelő infrastrukturális eszközökkel felszerelve teret biztosít a fiatalok aktív szabadidős időtöltésének, közösségi- és extrém sportolásának, közösségi szerveződésének. A projekt kiemelt célja a hátrányos helyzetű fiatalok, mint az egyik fő célcsoport egészségügyi, sport és szabadidős tevékenységek támogatása. A hamarosan záruló projekt keretén belül a már meglévő csarnok épületben kialakításra került közösségi tér és pihenő WC helyiségekkel és büfével, valamint kazánház az épület temperálására és a kiszolgáló helyiségek fűtésére. A projekt keretén belül megvalósult még a már elöregedett, rossz állapotban lévő tetőszerkezet felújítása is, így a mai kor elvárásainak megfelelő körülmények várják az ide látogató közönséget.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search