Épületenergetikai fejlesztés az N&L Technotherm Kft. telephelyén!

A hamarosan záruló projekt során a vállalkozás Bruckner Győző utcai telephelyén műhelyépület energetikai felújítása és korszerűsítése valósult meg. A beruházás több mint 55%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 9,6 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 21,64 millió forint.A 2004-ben alakult N&L Technotherm Kft fő tevékenysége a Víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés, teljeskörű épületgépészeti feladatok ellátása, épületek gépészeti felújítása, korszerűsítése. A most záruló beruházás keretén belül megvalósult fejlesztéssel érintett épület energetikai minőségi besorolása GG volt, azaz nem érte el a jogszabályi előírásokban elvárt DD szintet, külső megjelenése leromlott, negatív képet festett a cégről, felújítása több okból is indokolt volt. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programokat felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumhoz benyújtott pályázat keretén belül a vállalkozás székhelyéül szolgáló épületen komplett energetikai korszerűsítési program került megvalósításra az alábbiak szerint:

1. Tető hőszigetelése,

2. külső határoló falak hőszigetelése,

3. homlokzati nyílászárók cseréje, 3 rétegű fokozott légzárású magas hőszigetelésű nyílászárókra.

A meglévő fűtési hálózat teljes egészében el lett bontva, az épület fűtési és használati – melegvíz előállítási igénye központi kombi típusú kazánnal kerül kiszolgálásra, a hőleadásról padlófűtés fog gondoskodni termosztatikus szelepekkel szabályozható kiegészítő acéllemez lapradiátorokkal. Ezen felül a rendszerhez lett telepítve egy időjárásfüggő szabályozó is, ami heti intervallumokban programozható és digitális kijelzővel rendelkezik, így felújítás utáni állapotban az épület egy teljesen új fűtési hálózatot és hőtermelő berendezést kapott. Jelen pályázati konstrukció kötelezően előírt 10% megújuló energia felhasználást is, melyet a szintén felújított raktár telepére telepített napelemes rendszer segítségével biztosít a vállalkozás. A beruházás eredményeképpen a mai kor igényeinek megfelelő komfortos székhellyel gazdagodik az N&L Technotherm Kft., csökken az épület energiafelhasználása ezáltal a széndioxid kibocsátása, csökkennek a fenntartási költségek, melynek köszönhetően növekszik a vállalkozás gazdasági stabilitása, munkahely megtartó ereje. A külső homlokzat szigetelésével és felújításával az új esztétikus épület nagyban befolyásolja a cégről kialakuló összképet, jelentősen növelve az itt dolgozók és az ide látogatók elégedettségét.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search