Energetikai fejlesztés a KIS Rent Kft Miskolc, Vologda úti telephelyén!

A hamarosan záruló projekt keretén belül energetikai fejlesztés és 25 kw teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósult meg a KIS Rent Kft. Vologda úti telephelyén. A beruházás 45%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 32,03 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 58,23 millió forint.

 A 2005- ben alakult vállalkozás fő tevékenysége elsősorban a Sajóbábonyi Ipari Parkban található épületek üzemeltetése, ezen kívül több ingatlannal is rendelkeznek Miskolcon. A most záruló pályázat keretén belül a KIS Rent Kft. Miskolc szívében a Vologda úton található telephelyének energetikai korszerűsítése, fejlesztése valósult meg. A több évtizede épült ingatlan energetikai jellemzőit tekintve leromlott állapotban volt, a nagy üvegfelületek miatt az épület hő vesztesége és ezáltal az energiafelhasználása is magas volt, GG (Átlagost megközelítő) energetikai besorolásba esett.

A most megvalósuló fejlesztés során az épület külső oldali utólagos hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, lapostető szigetelése, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése valósult meg, ezek mellett egy 25 kW-os napelemes rendszer is telepítésre került, mely előzetes számítások alapján közel 100%-ban fedezni fogja az épület villamos energia igényét. A beruházás eredményeként BB (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) energetikai besorolású, fenntarthatóbb épületet kapnak, ami energetikai szempontból megfelel a mai kor elvárásainak, mely az itt dolgozók számára egy korszerű és komfortosabb munkateret biztosít. Az épület korszerűsítésével a cég főtevékenységének ellátása javul, tekintve hogy egy korszerűsített épület kiadhatósága a jelenlegi ingatlan piacon növekszik, így a vállalkozás piaci pozíciója, jövedelmezősége és munkahely megtartó képessége is javul. Különösen fontos, hogy a fejlesztéssel csökken a belváros egyébként is megterhelt környezeti terhelése, a felújított épület illeszkedni fog a környező városi ingatlanokhoz mely javítja a településképet és az itt élők elégedettségét is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search