Elkészült a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése Balatonvilágoson

Balatonvilágos község 2017 augusztusában nyújtott be pályázatot a csapadékvízelvezetés megoldására. A pályázatban eredetileg a Rákóczi utca, a Zrínyi utca és Siófokról Balatonvilágos felé lejtő Baross Gábor utca szerepelt. Ezen utcákban térkővel burkolt felszíni folyókák, mélyebb árkok és földalatti gyűjtőárkok szerepelnek.

A pályázat kedvező elbírálása alapján a Magyar Államkincstár a munkákra 145 millió 309 ezer forintot biztosított. A projekt megvalósítása 2018. elején elkezdődött. A kivitelező megkezdte a munkát és a módosított szerződésben szereplő területeken határidőre megvalósultak az árkok. Összesen 8 méter híján 3,1 km vízelvezető létesítmény készült el.

A második ütemben a közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjével, a szerződés 2021. szeptemberében került aláírásra. Így végre meglódulhattak az események, a kivitelezést nyáron, az idegenforgalmi szezonban, elkezdeni nem lehetett, ezért szeptember közepén kezdődött a munka, ami novemberre el is készült. A műszaki ellenőr a teljesítést megfelelőnek találta, a műszaki átadás sikeresen megtörtént.

A lakók kérték, hogy az árok minden ingatlan előtt legyen megépítve. Ezt az önkormányzat a saját erejének bevonásával meg tudta oldani, mert helyi adóból volt rá forrás.

Ez a létesítmény nem útszélesítés és nem parkoló. Ez egy folyóka, ami arra lett méretezve, hogy az érkező csapadékvizeket elvezesse. Folyóka létesítésére kaptunk állami támogatást és a jóval teherbíróbb út építéséhez az önkormányzatnak jelentősen ki kellett volna egészítenie a költségvetést, de több forrás nem állt a rendelkezésre.

Balatonvilágos Község Önkormányzata

Powered by WordPress | Designed by: Email Search