Energetikai korszerűsítés a KISVAGYON Kft. telephelyén!

A hamarosan záruló projekt során a vállalkozás Sajóbábony Gyártelep területén lévő telephelyén az autószerelő műhely energetikai felújítása és korszerűsítése valósult meg. A beruházás 45%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 27,42 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 49,86 millió forint.

 A KISVAGYON Kft. 2003.12.15-én alakult, mint a Sajóbábonyi KISS Cégcsoport egyik tagja. Főtevékenységét tekintve üzletvezetéssel, üzletviteli tanácsadással foglalkozik, ugyanakkor az üzletviteli szolgáltatásai mellett megtalálhatóak a gépjármű szolgáltatás, tanácsadás és oktatás is.

A most záruló projekt keretében a vállalkozás Sajóbábony, Gyártelep területén található épületének energetikai fejlesztése, valamint egy 27 kW-os napelemes rendszer telepítése megvalósult meg. A fejlesztéssel érintett épület energetikailag leromlott állapotban volt, az épület hő vesztesége és így az energiafelhasználása is komoly terhet jelentett a KISVAGYON Kft. számára. A most befejeződő beruházás során:

  • a meglévő ipari kapukat hőszigeteltre lettek cserélve,
  • az épületet le lett választva a gáztüzelésű távfűtési rendszerről és hőtermelőként földhő-víz hőszivattyú lett telepítve, mely az épületet fűti és a használati meleg vizet termeli,
  • a hőleadók szelepeit termosztatikus szelepekre cserélték,
  • a csarnok tetején 27kW teljesítményű napelemes rendszer lett telepítve.

A most megvalósult fejlesztés segítségével az épület energetikai besorolása az EE (Átlagosnál jobb) besorolásról, CC (Korszerű) besorolású lett. Az épület hővesztesége és hőtechnikai adottságai javulnak, csökken az üvegház hatású gázok kibocsátása, a telepített napelemes rendszer segítségével az épület villamos energia igénye majdnem 100%-ban megtermelésre kerül, ezáltal csökken a villamos energia felhasználás mértéke. A projektnek köszönhetően egy fenntarthatóbb ingatlan jön létre, mely energetikai szempontból megfelel a mai kor elvárásainak, az itt dolgozók számára egy korszerű és komfortosabb munkateret biztosít, az épületet használók és az ipartelep is egy új, környezet barátabb és energetikailag korszerűbb épületet kap.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search