Elindul a péceli orvosi rendelő épületének továbbépítése

Elindul az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című, PM_EUALAPELLATAS_2017/64 azonosítószámú projekt továbbépítése. Sikeresen lezárult a félbehagyott orvosi rendelő épületének folytatására vonatkozó közbeszerzés, így elindulhat a Petőfi utca 1 szám alatti épület továbbépítése, mely közel 3 éve áll. 

2018. április 16-án írta alá az előző városvezetés a támogatási szerződést az új orvosi rendelő ügyében. A vállalkozási szerződés 2018. július 31. napján jött létre, azonban a vállalkozó 2018 december hónapban félbehagyta a munkát és az építési területről levonult. Amikor az új városvezetés átvette a választások után az önkormányzatot, akkor az orvosi rendelő építkezése közel 10 hónapja állt. A félbemaradt beruházás befejezésére a jelenlegi városvezetés minden követ megmozgatott. Annak érdekében, hogy ez a pályázati forrás ne vesszen el, önkormányzatunk 2021. május 10-én új közbeszerzési eljárást indított el. Továbbá Dr. Szűcs Lajos térségi országgyűlési képviselő segítségét kérte, hogy a befejezési határidők módosításra kerüljenek és legyen elég idő az épület befejezésére. Valamint plusz forrást is kellett ehhez biztosítani Pécel Város Önkormányzatának, melyet fejlesztési hitelből finanszíroz.

A sikeres tárgyalások után 2021 december 22-én Pécel Város Önkormányzata átadta a munkaterületet az Alap-Pillér Kft.-nek, aki még az új év előtt megkezdte az állás alatt tönkrement tetőszerkezet elbontását. A munkára 210 nap áll rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a beruházás 2022. június végére elkészülhet.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search