Az Avexed Oil Kft. Technológiai fejlesztése Tiszaörsön!

A most induló fejlesztés segítségével a vállalkozás által üzemeltetett benzinkúton 24 órás automata tankoló berendezés beszerzése telepítése, valamint a melléképület tetőszerkezetének újjáépítése valósul meg. A beruházás 30%-át az Avexed Oil Kft. saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 9,74 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 13,91 millió forint.

A 2017 februárjától üzemelő, több mint 5.000 m2 alapterületű (2 épület található rajta, főépület és shop, valamint egy raktárépület) benzinkút közvetlenül a 34. számú út mellett helyezkedik el a település utolsó telkén. Szlovákiát Szerbiával összekötő Szeged-Miskolc útvonalon jelentős a személy és tehergépjármű forgalom, melynek kiszolgálására épült a vállalkozás fő tevékenységét adó benzinkút, illetve egy 10 férőhelyes kamionparkoló. A benzinkút üzemelése stabil, azonban a jelenlegi hatósági benzinár stop jelentős veszteségeket okoz. A problémák, és a felmerült igények miatt a cégvezetés a fejlesztést határozta el a covid válságot követő növekedési pályára állás érdekében. A további bővülés alapfeltétele, hogy a nemzetközi tankoló kártyát használó kamionosok 24 órás kiszolgálását megteremtsék.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2022.01.24-én meghirdetett GINOP Plusz-1.2.2-22 felhívás alapján a Avexed Oil Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, mint Kedvezményezett „Az Avexed Oil Kft. technológiafejlesztése Tiszaörsön” címmel sikeres támogatási kérelmet nyújtott be. A most kezdődő beruházás keretén belül megvalósul 1 db automata tankoló berendezés, és a hozzá kapcsolódó kasszarendszer beszerzése. A berendezés alkalmas 24 órás automata üzemre, nemzetközi tankoló kártyás, készpénzes és bankkártyás fizetésre is, így a fejlesztés célcsoportjának igényeit magas színvonalon képes kiszolgálni. A berendezés elemei: 1 db automata tankoló berendezés, valamint 1 db kasszarendszer (hardver és a rendszert üzemeltető kapcsolt szoftver). A beruházás kiegészítő eleme a raktárépület tetőszerkezetének újjáépítése. Az épület jelenleg főként raktározási funkciót lát el, azonban a beruházás következő ütemében az épület átalakításával a kamionos pihenő bővítését tervezi az Avexed Oil Kft, amelyhez szükséges újabb mosdó, zuhanyzó helyiség kialakítása. Ennek ad teret a jelent projekt keretében részlegesen felújításra kerülő épület.

A most megkezdődő fejlesztés elvárt eredménye az árbevétel jelentős növekedése, ugyanis jelen beruházás eredményeként  24 órás folyamatos nyitva tartás válik lehetővé amely jobban ki tudja szolgálni az itt áthaladó személy és tehergépjármű forgalmat. A most kezdődő beruházásnak köszönhetően növekszik a vállalkozás pénzügyi stabilitása, mely nagyban hozzájárul a jelenlegi 2 munkahely megőrzéséhez az Avexed Oil Kft hosszú távú, fenntartható üzemeltetéséhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search