MGM OIL Kft. Besenyei út 24. alatti épületének energetikai korszerűsítése!

A hamarosan záruló projekt során a vállalkozás Besenyői úti telephelyén valamikor irodaházként funkcionáló több szintes épület energetikai felújítása és korszerűsítése valósult meg. A beruházás 55%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 27,5 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 50 millió forint.

 Az MGM Oil Ipari és Kereskedelmi Kft 2004.03.11-én kiválással jött létre, fő profilja saját tulajdonú ingatlan bérbeadása, üzemeltetése. A most záruló projekt során Miskolc, Besenyői út 24 szám alatt található, a 70-es években még irodaházként működő ingatlan energetikai felújítása, korszerűsítése valósult meg.

A 850 négyzetméter alapterületű, kétszintes épület külső határoló falszerkezetei, külső homlokzati fém nyílászáró szerkezetei, az emeleti szint fölötti szigeteletlen vasbeton födémszerkezete nem felelt meg a mai kor szigorú energetikai előírásainak, felújításuk, korszerűsítésük indokolt volt. A most záruló projekt során megtörtént az épület elavult állapotban lévő homlokzati fém nyílászáró szerkezeteinek cseréje, helyettük korszerű hőszigetelt, műanyag nyílászáró szerkezetek kerültek beépítésre. A külső homlokzati falfelület felújítása is megvalósult, korszerű hőszigetelő nemesvakolat, homlokzati hőszigetelőrendszer EPS hőszigetelés alkalmazásával, míg az emeleti szint fölötti födémszerkezet külső-felső síkjában kőzetgyapot födémszigetelés lett beépítve. A hatékony és fenntartható üzemeltetés biztosítása érdekében a tetőszerkezeten 18,4 kw teljesítményű napelemes rendszer lett telepítve, az épület fűtéséről és a használati melegvíz előállításáról 4 db, egyenként 13 kw teljesítményű hőszivattyús berendezés gondoskodik.

A most megvalósult projektnek köszönhetően az eredetileg JJ (kiemelkedően rossz) energetikai besorolású épület BB (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) kategóriába került, mely nagyban hozzájárul az ingatan gazdaságos hasznosításához és így a vállalkozás pénzügyi stabilitásához, haszontermelő képességéhez. A külső homlokzat szigetelésével és felújításával az új esztétikus épület nagyban befolyásolja a cégről kialakuló összképet, jelentősen növelve az itt dolgozók és az ide látogatók elégedettségét.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search