Energetikai fejlesztés az Ametyst Hotelben!

A hamarosan záruló projekt során Mezőkövesd Zsóry területén lévő Ametyst Hotel energetikai korszerűsítése valósult meg az épület energiahatékonyságának javításával, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósításával. A beruházás 45%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 49,65 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 90,27 millió forint.

 A most záruló fejlesztés célja a Mezőkövesd Zsóry területén lévő Hotel Ametyst energetikai korszerűsítése az épület energiahatékonyságának javításával, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósításával.

Jelen piaci helyzetben a szállodaipari szolgáltatók versenye éleződik, növekszik a fogyasztói elvárás több és új szolgáltatások iránt jó és minőségi környezetben. A piaci versenyben helytálláshoz a kiváló szakmai színvonal garantálása mellett a költségek alacsony szinten tartása is elengedhetetlen a környezettudatosság szem előtt tartásával. A tervezett célok elérése érdekében jelen pályázat keretén belül a cég telephelyének épületenergetikai korszerűsítése és megújuló energia felhasználásának növelése valósult meg. A most záruló beruházás keretén belül a lakó szobák, konferencia termek, étkezők fan-coil-os hőleadó berendezéseket kaptak, ezzel a helyiség hűtése és fűtése megoldottá vált. Az alárendelt helyiségekben mint pl fürdőszoba, folyosó, stb. radiátorok kerültek elhelyezésre termosztatikus szelepekkel, melyeket levegő víz hőszivattyú szolgál ki. A rendszer működését 24 kw kapacitású napelemes rendszer és 28 m2 felületi napkollektor támogatja így biztosítva a ma már elengedhetetlen megújuló energiaforrások használatát. A fejlesztésnek köszönhetően az épület GG (átlagost megközelítő) energetikai besorolásból BB (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) besorolást kapott.

A most megvalósuló beruházás közvetlen eredményeként csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása korszerű, megújuló energiahasználat mellett, csökkenek a vállalkozás üzemeltetési költségei, így anyagi forrásaikat munkabérek fejlesztésére, szállodaipari eszközparkuk bővítésére és új szolgáltatások bevezetésére tudják koncentrálni. A most befejeződő beruházásnak köszönhetően több vendéget tudnak magasabb színvonalon és kényelemben kiszolgálni így a vásárlói elégedettség jelentős növekedésére számít az Ametyst Hotelt üzemeltető Hungarian Medical & Spa Kft, mindeközben több munkavállalónak tudnak minőségi munkalehetőséget biztosítani.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search