Zsóry Hotel Zen & Spa energetikai korszerűsítése!

A hamarosan záruló projekt során Mezőkövesd, Zsóry területén lévő Zsóry Hotel Zen & Spa energetikai korszerűsítése valósult meg az épület energiahatékonyságának javításával, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósításával. A beruházás 45%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 47,01 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 85,48 millió forint.

 A most záruló fejlesztés célja a Mezőkövesd Zsóry területén lévő Hotel Ametyst energetikai korszerűsítése az épület energiahatékonyságának javításával, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósításával.

Jelen piaci helyzetben a szállodaipari szolgáltatók versenye éleződik, növekszik a fogyasztói elvárás több és új szolgáltatások iránt jó és minőségi környezetben. A piaci versenyben helytálláshoz a kiváló szakmai színvonal garantálása mellett a költségek alacsony szinten tartása is elengedhetetlen a környezettudatosság szem előtt tartásával. A tervezett célok elérése érdekében jelen pályázat keretén belül a cég telephelyének épületenergetikai korszerűsítése és megújuló energia felhasználásának növelése valósult meg. A most záruló beruházás keretén belül a falak hőszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer modernizációja, padlás és pincefödém szigetelése lett elvégezve. A rendszer működését 35 kw kapacitású napelemes rendszer fogja támogatni így biztosítva a ma már elengedhetetlen megújuló energiaforrások használatát. A fejlesztésnek köszönhetően az épület DD (korszerűt megközelítő) energetikai besorolásból CC (korszerű) besorolást kap.

A most megvalósuló beruházás közvetlen eredményeként csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása korszerű, megújuló energiahasználat mellett, csökkenek a vállalkozás üzemeltetési költségei, így anyagi forrásaikat munkabérek fejlesztésére, szállodaipari eszközparkuk bővítésére és új szolgáltatások bevezetésére tudják koncentrálni. A most záruló beruházásnak köszönhetően több vendéget tudnak magasabb színvonalon és kényelemben kiszolgálni így a vásárlói elégedettség jelentős növekedésére számít a szállodát üzemeltető Hungarian Medical & Spa Szolgáltató Kft., mindeközben több munkavállalónak tudnak minőségi munkalehetőséget biztosítani.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search