Mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola sport és oktatási célú fejlesztése!

A most záruló beruházás célja a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése új tornatermi szárny építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 500 millió forint.

 A mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskolát 1991 július 1-én alapította az Egri Főegyházmegye, az intézményben 8 évfolyamon alapfokú oktatás zajlik. Az intézmény működési helyszínének problémái, amelyek a projekt-tervet generálták: Az épületek akadálymentes megközelítése és a belső akadálymentes közlekedés, illetve akadálymentes parkolás lehetősége sem volt megoldott. Nem állt rendelkezésre az előírt számú tanterem és szaktanterem. A régi oktatási szárny alagsora dohos, penészes, oktatásra nem volt alkalmas. A főzőkonyha technológiai szempontból elavult. A sportudvar még a régi technológiával készült salak és aszfaltborítású, a mai kor követelményeinek már nem felelt meg. A játszóudvar eszközei szintén avultak voltak, az oktatási eszközpark szintén frissítésre, korszerűsítésre szorult. A most záruló projekt célja a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése tornaterem építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével, a minőségi és befogadó oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

A pályázat keretén belül új tornatermi szárny épült, amelyben tornaterem és gyógytestnevelés/erőnléti terem, valamint testnevelő tanári szoba, nemenkénti öltöző és mosdó, szertár kapott helyet. Az épületben került kialakításra a szabványnak megfelelő méretű tanári szoba, igazgatói, helyettesi és gazdasági irodák. Az irodák és a tanári szoba áttelepítésével a régi épületben kialakításra került egy új tanterem, amelyre az osztálylétszám növekedés miatt szükség van. Az egyik osztály a könyvtárban foglalt helyet, az új tanterem kialakításával minden osztálynak saját osztályterme lett. Az alagsor vizesedési problémáit talajnedvesség elleni szigeteléssel oldották meg, ezáltal ez a terület is bevonható az oktatási munkába. Az alagsorban 5 szaktanterem lett létrehozva, így teljesülni fognak a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerinti minimum követelmények. Az új épület teljes körűen akadálymentesítésre került, a régi épületben is szintenként akadálymentes mosdók lettek kialakítva. A projekt része a sportudvar és a játszóudvar korszerűsítése, zöldterület fejlesztés, valamint a fenntarthatóság érdekében napelemes rendszer telepítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search