Új eszközök beszerzése a Mounting Tools Kft-nél!

A most induló fejlesztés során a mindennapi munkavégzéshez elengedhetetlenül fontos, új eszközök beszerzése valósul meg a Mounting Tools Gyártó és Szolgáltató Kft-nél. A beruházás 30%-át a vállalkozás saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 9,84 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 14,06 millió forint.

A Mounting Tools Kft. 2017 januárjában alakult nyékládházi székhellyel, 100% magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás első fő szolgáltatása acélszerkezetek gyártása volt. 2019-es év második felében a piaci igények alapján a cég fő profilja az építőipari generálkivitelezés lett, kulcsrakész megoldással kínálnak teljes körűen kivitelezett családi házakat Nyékládháza és vonzáskörzetében. 2020-ban már szinte teljesen csak az újépítésű ingatlanoké volt a fő szerep, újabb és újabb projektek indultak. 2021-ben számos projektjük került átadásra, ekkor látták elérkezettnek az időt, hogy a kivitelezés mellé alapanyag kereskedelmet is elindítsák. Ebben az évben már egy országos tűzéphálózat tagjaiként (Alföld Tüzép Hálózat) a saját projektjeik mellett, kivitelező partnereik és nagyobb ipari vevőik részére szállítottak.

Az idei és jövőbeni terveik az építőanyag kiskereskedelem és a nagyobb méretű beruházásokban való részvétel, ezért szükséges telephelyüket bővíteni, jobban felszerelni. Jelenleg tervezés alatt áll egy közel 700m2-es csarnok, melyet az engedély megérkezése után tudnak elkezdeni megépíteni. Erre saját forrás rendelkezésre áll, illetve szintén saját forrásból folyamatosan fejlesztik informatikai rendszerüket is. Jelenleg az anyagmozgatás egy saját tulajdonú targoncával megoldott, azonban az igények gyorsabb és gördülékenyebb kiszolgálása érdekében eszközparkukat bővíteni szükséges, most induló pályázat célja is erre irányul. Jelen projekt során beszerzésre kerül egy darab telephelyi 3 tonnás targonca, illetve egy mobil, akár az építkezéseken is hasznosítható törzscsuklós rakodógép.

A vállalkozás hosszú távú célja, hogy minőségi kivitelezésekkel, széleskörű kereskedelmi palettával, szakmai tanácsadással a környék meghatározó építőipari szolgáltatójává váljanak, valamint az ipari anyagellátásban is jelentős részt tudhassanak magukénak. Ezen célok megvalósítását segítik elő a most kezdődő beruházás során beszerzésre kerülő munkagépek. A projektnek köszönhetően a Mounting Tools Kft. árbevételének, pénzügyi stabilitásának növekedése várható, mely biztosítja a cég folyamatos fenntartható működését, munkahely megtartó képességét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search