Befejeződött a Carbonare Kft. fejlesztése Felsőzsolcán!

A most záruló beruházás keretén a Carbonare Kft. által üzemeltetett Pizza Napoli étterem ingatlan felújítása, a terasz növelése valósult meg eszközbeszerzéssel és személyi képzéssel. A beruházás 30%-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 33,12 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 47,32 millió forint.

 A Carbonare Kft. 2009. december 02-án alakult egyszemélyes kft-ként, vállalkozásuk a vendéglátó iparban megalapítása óta folyamatosan sikerrel működik. A Felsőzsolcán elhelyezkedő bejáratott forgalommal rendelkező étterem 2005 óta üzemel, amely 2016-ban egy 100 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel bővült.

A most záruló projekt célja a Felsőzsolcai Pizza Napoli étterem vállalkozói tevékenységével összefüggő ingatlan felújítása, a terasz növelése és a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése volt. A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet nagy hatással volt az étterem forgalmára, a bezárás következtében csak a házhozszállítással tudtak bevételt elérni, így az újranyitást követően szükségét látták, hogy a meglévő teraszt bővítsék. A most befejeződő beruházás keretén belül megvalósult a vendégtér bővítése, az étterem energetikai felújítása, a megújuló energiatermelés biztosítása érdekében napelemes rendszer telepítése. Beszerzésre került 1 db gáztűzhely, 1 hűtőkamra, 1 db olajsütő, 1 db léghűtéses jéggép, 2 db mosogatógép és 1 db mélyhűtőkamra. Napjainkban az idegennyelv-tudás szerepe, jelentősége kulturális és gazdasági szempontból is vitathatatlan. Éttermükbe a külföldi turisták száma is folyamatosan nő, ezért tartják elengedhetetlennek az idegen nyelv ismeretét. Jelen projekt keretén belül megvalósult 5 fő munkavállaló angol nyelvi képzése.

A most befejeződő beruházások elengedhetetlenek a megnövekedett vásárlói igények kiszolgálásához. A vendégkörük bővülése szükségessé tette a kerthelyiség növekedését, valamint a gazdaságos és modern eszközök beszerzését. A megnövekedett kapacitás és a fenntartási költségek csökkenése javítja a vállalkozás pénzügyi stabilitását, mely hozzájárul a Carbonare Kft. hosszútávú működéséhez és pozitívan befolyásolja a cég munkahely megtartó képességét. A kibővített és felújított épület pozitívan befolyásolja a településképet így javítva az itt élők elégedettségét, Felsőzsolca lakosság megtartó erejét.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search