Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések Gelej községben

A Gelej Község Önkormányzata „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések Gelej községben” című TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00010 azonosító számú projektje támogatást nyert helyi piac fejlesztésére a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-1.1.3-15 Helyi gazdaságfejlesztés című felhívás keretében.

A tervezett tevékenységek a helyi termékeket preferálják, fő célcsoportja a helyi termelők köre. A tervezett árucsarnokban a környék 40 km-es körzetéből kerülnek beszállításra áruk és termékek. A helyi termelők mezőgazdasági, kézműves termékeinek piacra jutását biztosítja az árucsarnok. A környékbeli önkormányzatok szervezésében és helyi gazdasági programjaiban előállított, megtermelt élelmiszereket és termékeket is kívánják itt értékesíteni. A tervezett árucsarnokban a környék 40 km-es körzetéből kerülnek beszállításra áruk és termékek. Ezen körzet, jelentős hungaricumokkal, egyedi hazai termékek széles palettájával rendelkezik.

A projekt célja a helyi piacok fejlesztése. A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi őstermelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A piac egész évben folyamatosan működik. A hűtőkamrák is egész évben működnek, mivel a termékek nem egy időben teremnek. A helyi termelők mezőgazdasági, kézműves termékeinek piacra jutását biztosítja az árucsarnok. A környékbeli önkormányzatok szervezésében és helyi gazdasági programjaiban előállított, megtermelt élelmiszereket és termékeket is kívánják itt értékesíteni.

A projekt beruházási helyszínén nem pénzügyi támogatásban részesülő vállalkozások száma 60 db, mely a termelői piacokon értékesítési lehetőséget igénybe vevő vállalkozások. A beruházás közvetlenül legalább 42 munkahelyet fog teremteni.

A beruházásra elnyert támogatás összege 500 millió forint, mely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósul meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Gelej Község Önkormányzata elkötelezett, hogy méltó és modern környezetet teremtsen, ahol bemutathatja és értékesítheti térségük helyi termékeit. Az ideális helyszínt az M3-as autópálya Geleji pihenőjében találták meg, ahol az autópálya mindkét oldalán egy-egy 500 négyzetméteres árucsarnokot építenek fel. Itt szeretnék értékesíteni a kisüzemek, kistermelők, kézművesek termékeit. Céljuk a helyi gazdaság fejlesztése és a régiónkban fellelhető hungarikumok, egyedi hazai ízek népszerűsítése.

A M3GÁLLÓ országosan egyedülálló helyi potenciállal fog rendelkezni, hiszen az autópálya napi szintű több százezres forgalmának köszönhetően nagyszámú nemzetközi és hazai vásárló számára teszi majd elérhetővé a leendő partnereik termékeit.

Ha Ön is szeretné kézműves vagy feldolgozott mezőgazdasági termékeit a M3-as autópálya geleji pihenőjében megépülő üzleteiben értékesíteni, forduljon bizalommal Gelej Község Önkormányzatához, ahol az együttműködés feltételeiről részletesen is tájékozódhat.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search