Eszközbeszerzés és csarnoképítés az Aflac Bau Kft-nél!

A napokban záruló projekt keretén belül új csarnok építése valósult meg eszközbeszerzéssel és oktatással az Aflac Bau Kft-nél. A beruházás 30%-át a vállalkozás saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 123,33 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, feltételesen vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 176,19 millió forint.

Az Aflac Bau Kft 2019-ben vált ki jogelődjétől az Aflac Kft-től, mely 2015 óta volt jelen az építőiparban. A 2019-es kettéváláskor az Aflac Bau Kft vitte tovább az építőipari munkákat ezzel együtt a korábbi kötelezettségeket, dolgozókat és az ahhoz használt eszközöket. A vállalkozásuk folyamatosan fejlődött minden évben tudta növelni az árbevételét, az évek múlásával egyre nagyobb és komolyabb kivitelezési munkákban vettek részt. A gépeket mindig munkahelyről munkahelyre vitték, amennyiben nem tudták megoldani, akkor bérelt telephelyeken tárolták, valamint a külsős dolgozók számára sem volt megoldott az átmeneti időszakban történő elhelyezés. Ezért is döntöttek úgy 2021-ben, hogy egy mindent kiszolgáló telephelyet alakítsanak ki. Ennek az első lépéseként vásárolták meg a 3527 Miskolc, Halász utca 4500/3. hrsz. alatt lévő ingatlant, mely közel van a székhelyükhöz, valamint megfelelő helyen van egy mindent kielégítő kiváló infrastruktúrával rendelkező telephely kialakítására.

A most befejeződő pályázat keretén belül a Miskolc, Halász utcai telephelyen megépítésre került 15,3*20m méretű, azaz 306m2 alapterületű könnyű vázszerkezetes kialakítású (acélszerkezet) épület szendvicspanel burkolattal, melyben géptároló helyiségen kívül irodák, valamint szociális helyiségek is helyet kaptak. Az épület építésénél a megújuló energia felhasználására is sor került, amit levegő-levegő hűtő-fűtő egységek alkalmazásával, valamint a fogyasztást fedező napelemes rendszer telepítésével oldottak meg. A pályázat keretén belül beszerzésre került egy CATERPILLAR 320 típusú lánctalpas kotrógép mellyel megvalósul a mély és magasépítési munkák megfelelő és költséghatékony teljesítése, illetve a hatékonyabb projekt lebonyolítás érdekében 1 fő mérnök projektmenedzser képzésben is részesült.

A napokban záruló beruházás eredményeként javul vállalkozásuk hatékonysága, pénzügyi stabilitása. Az új telephely kialakításával modern a mai kor igényeinek mindenben megfelelő telephely áll majd eszközparkuk, munkavállalóik, alvállalkozóik rendelkezésére, az eszközbeszerzéssel munkáikat már saját tulajdonú géppel tudják elvégezni megtakarítva az eszköz és a telephely bérlés költségeit.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search