Befejezéséhez közeledik a tarcali óvoda és üzemi konyha felújítása

Hamarosan befejezéséhez érkezik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával megkezdett óvoda felújítás, bővítés, illetve a különtelephelyen üzemelő konyhaépület és konyhatechnológia fejlesztése.

A fejlesztés célja az integrált nevelést is biztosító minőségi, nevelési munka infrastrukturális és eszközállománybeli feltételeinek megteremtése, ennek érdekében az óvodapedagógusok javaslatai alapján speciális készség-képességfejlesztő eszközök kerültek beszerzésre, valamint korszerű intézményi feltételek kialakítása történt meg az óvodai feladat-ellátási helyen, illetve az étkezést biztosító telephelyen is.
Az 525 négyzetméter alapterületű, 4 csoportszobával rendelkező épület egy tornaszobával, fejlesztő és orvosi szobával, mosdóval, irodákkal, szertárral és egyéb kiszolgáló helyiségekkel bővült így hamarosan több mint 850 négyzetméteren folytatódhatnak a foglalkozások.
Az épület felújításán túl beszerzésre kerültek – az óvodapedagógusok javaslatai alapján – készség és képességfejlesztő játékok: függőhinta, geometriai testek (gyümölcsfűzés, pötyi, alaplap, krikettező állatok, varázsdoboz, tapintós kocka), formakereső játék, négylépcsős emelkedő, szivacslabda, puha gumikarika, bordásfal.
A projekt keretén belül került sor az intézményhez tartozó, külön telephelyen üzemelő konyha épület és konyha technológia korszerűsítésére is. A Fő út 97 szám alatt üzemelő önkormányzati konyha épületén kívül annak gépészeti és elektromos vezetékei, berendezései, szerelvényei, nyílászáró szerkezetei, padlóburkolatai cseréje, illetve felújítása történt meg.

A felújítással, illetve az új épületbővítménnyel egy a mai kor igényeit és előírásait mindenben kielégítő, technológiai szempontból is korszerű önkormányzati konyha került kialakításra.

Kapcsolódó cikkek:

Tarcali óvoda bővítése, fejlesztése, a hozzá tartozó konyha felújítása, korszerűsítése!

Powered by WordPress | Designed by: Email Search