Biomassza erőmű létesítése a KISERŐ Kft-nél!

A KISERŐ Kft. mint energia szolgáltató a Sajóbábonyi Ipari Parkba települt vállalkozások számára állítja elő a technológiai gőzt jelenleg két földgáztüzelésű kazánnal. A most induló beruházás keretében a felhasznált földgáz mennyiség jelentős részét szeretnék kiváltani megújuló energiaforrás felhasználásával.

A beruházás költségeinek 50%-át a KISERŐ Kft. önerőből finanszírozza, a fennmaradó 149 997 500 forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt tervezett összköltsége 299 995 000 Ft.

A most épülő kazánházban helyet kap egy korszerű 5 tonna/óra teljesítményű biomassza gőzfejlesztő kazán, melynek fűtése, működtetése egyrészt a szomszédos biodízel alapanyagot gyártó társaság napraforgó feldolgozásból megjelenő melléktermékével, napraforgóhéjjal, illetve faaprítékkal történik. Jelen beruházásban valósul még meg a tüzelőanyagot előállító berendezés beszerzése, annak befogadására alkalmas épület, továbbá apríték előállító adagoló-tároló csarnok építése, és e technológia kiszolgálását végző gépek beszerzése.

A beruházás eredményeképpen négy új munkahely létesül, melyből 1 fő pályakezdő felvételét vállalja a KISERŐ Kft.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search