Egyedi igényeket is kiszolgáló csúcstechnológiájú fogtechnikai labor átadása a „Dental-Soft” Kft-nél !

Most beszerzett CAD/CAM technológiával működő cnc esztergagéppel és a hozzá tartozó eszközökkel lehetővé válik házon belül a legkorszerűbb anyagokból ultrapontos fogpótlások előállítása mind saját, mind külső fogorvos ügyfelek számára. A beruházás költségeinek 35%-át a „Dental-Soft” Kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 13 368 069 Forintot az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 20 566 260 Ft

Az 1989-ben alakult fogászati rendelő mára sok tehetséges fogorvost és fogtechnikust alkalmazó nyolc székes fogászati komplexummá nőtte ki magát. Mind a saját betegeik körében, mind több orvos partnerüknél jelentkezett az igény a CAD/CAM technológiával előállított fogtechnikai termékekre. A beruházásnak alapot adó CAD (computerrel támogatott tervezés) technológiát már a tavalyi évben bevezette és azóta is alkalmazza a cég, a most beszerzett cnc géppel válik teljessé a technológiai paletta. A három tengelyes esztergagép a későbbi igények függvényében tovább fejleszthető további tengelyekkel mellyel lehetővé válik hosszabb távon is a saját betegek és a partnerek magas színvonalú kiszolgálása.

Az eszköz beszerzéssel párhuzamosan még egy fővel bővült a szakképzett technológusi létszám mely a tervezett fejlődés ütemében további szakemberek felvételével is növekedni fog.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai RegionálisFejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search