Elkészült a szennyvízcsatorna beruházás Doba községben

Az építési munkák a 2012. április 24.-i nyitórendezvény után kezdődtek meg, és a 2013. június 14.-i műszaki átadással zárultak le. 14 hónap alatt megvalósultak az építési munkálatok, a lakossági rákötések és a sikeres próbaüzem, így a lakosságnak a jövőben nem kell tárolókban tárolni, és szippantós autóval elszállíttatni a szennyvizet, mert rendelkezésükre áll az új infrastruktúra.

A beruházás legfőbb haszonélvezője a lakosság lesz, hiszen a csatornázott településre sokkal nagyobb eséllyel érkezik befektető, aki munkahelyeket teremt, valamint a környezet és a talaj megóvása az egész község alapvető érdeke – számolt be Horváth Zoltán, a település polgármestere a projekt zárórendezvényén.

A térségben több településen is nagyjából egyidőben zajlik a szennyvízberuházás. Borszörcsök községben 2013. április 22.-én adták át az elkészült csatornát, Kolontár községben pedig jó ütemben halad a szennyvízcsatorna beruházás, mely pár hónapon belül szintén átadásra kerül.

A projekt a KDOP program keretében az Európai Unió több mint 230 millió forintos támogatásával az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg.

 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search