Elkészült a szennyvízcsatorna beruházás Kolontár községben

Az építési munkák a 2012. szeptember 14.-i nyitórendezvény után kezdődtek meg, és a 2013. szeptember 30.-i műszaki átadással zárultak le. Kevesebb mint 1 év alatt megvalósultak az építési munkálatok, a lakossági rákötések és a sikeres próbaüzem, így a lakosságnak a jövőben nem kell tárolókban tárolni, és szippantós autóval elszállíttatni a szennyvizet, mert rendelkezésükre áll az új infrastruktúra. A projekt megvalósulása nagymértékben hozzájárul a környezet és a talaj megóvásához.

A beruházás legfőbb haszonélvezője a lakosság lesz, hiszen a csatornázott településre sokkal nagyobb eséllyel érkezik befektető, aki munkahelyeket teremt, valamint a környezet és a talaj megóvása az egész község alapvető érdeke.

A térségben több településen is nagyjából egyidőben zajlott a szennyvízberuházás. Borszörcsök községben 2013. április 22.-én adták át az elkészült csatornát, Doba községben pedig 2013. június 14.-én készültek el a csatornaépítési munkálatokkal.

A projekt a KDOP program keretében az Európai Unió közel 220 millió forintos támogatásával az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search