Konferenciasorozatot tartanak az árvízi kockázat-értékelés és veszélytérképezés adatainak előállítása projekthez kapcsolódóan

Nagy érdeklődés övezte a témában tartott első konferenciát, melyet 2013. július 11.-én tartottak. A konferencia egy három rendezvényből álló konferencia sorozat első állomásaként került megvalósításra.

A konferencián metodikai összefoglaló előadást tartott Horkai András az árvízi kockázati projekt helyzetéről. Szigeti Ferenc az OVF informatikusa, a veszélytérképezéshez szükséges adatok követelményrendszere címmel tartott prezentációt. Németh András és Szabó Krisztina az ESRI munkatársai az informatikai támogatás eredményeiről és az informatikai feladatokról számoltak be. Gombás Károly az ÉDUVIZIG-től egy nemzetközi példát mutatott be, a CEFRAME projektet. Göncz Benedek az OVF főosztályvezetője ismertette a projekt feladattervét. Ganszky Márton a KSZI munkatársa előzetes kockázatbecslésről tartott előadást. Illés Lajos a VIZITERV képviseletében a koordinációs feladatokról és a mintaterületi tervezés feladatairól tartott bemutatót. Barkóczi Attila a DIGIMAP képviseletében a felmérési tervekről és eredményekről tartott prezentációt. Az országos árvízi irányelv és program előkészítése, alapozó vizsgálatok címmel Kisgyörgy Sándor a KSZI, ÖKO munkatársa tartott előadást.

A konferencián vendégek, érdeklődők nagy számmal vettek részt és tették fel kérdéseiket az előadóknak. A szakmai konferenciasorozat második rendezvénye 2014. január végén kerül megrendezésre. Amennyiben részt kíván venni a rendezvényen, érdeklődjön az eurokozmu@gmail.com email címen.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, a KEOP program keretében valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search