Fémmegmunkáló műhelycsarnok létesítése a Vasbeta Kft. telephelyén!

A beruházás célja a kihasználatlan és leromlott állapotú épület műhelycsarnokká alakítása volt, a mai kor követelményeinek megfelelő korszerűsítések elvégzésével, iroda és szociális blokk funkciókkal kiegészítve. A projekt költségeinek 50%-át a Vasbeta kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 136 662 954 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége: 273 325 909 Ft.

Az 1997 decembere óta működő Vasbeta Kft. kezdetben kizárólag vaskereskedelemmel foglalkozott, azonban a piac igényeit, valamint a társaság által megvásárolt ingatlanok lehetőségeit kihasználva bővítette profilját. Jelenleg több mint 15.000 négyzetméteres területen gazdálkodik ahol kiskereskedelmi tevékenységet is folytat. A cég tevékenysége kiterjed acéláruk, fenyő és fűrészáruk, építőipari tömegcikkek forgalmazására, lakatosipari és asztalosipari munkák elvégzésére.

A projekt célja a kihasználatlan és leromlott állapotú épület műhelycsarnokká alakítása volt. A már meglévő lapos tetős épület sátortetőt kapott, a meglévő vasbeton szerkezet szigetelt szendvicspanel burkolatot kapott, a nyílászárók cseréje is megtörtént hőszigetelt szerkezetekre. A csarnok fűtési rendszere is felújításra került melynek köszönhetően a munkavégzés egész évben időjárási viszonyoktól függetlenül is folyhat. A fűtött műhelycsarnokon kívül kialakításra kerültek irodák, szociális helységek is. Az épületben helyett kapott a vállalt volumenéhez méltó tárgyaló terem, ahol a partnerek fogadásán kívül megbeszélések, kisebb létszámú oktatási, képzési feladatok, foglalkozások is megvalósíthatók. A fejlesztés érintette az épület energiaellátó rendszerét is, az elavult elektromos hálózat cseréjén kívül megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszer lett telepítve, mely az épület villamos energia igényének csaknem egészét fedezi. Kiépítésre került a ma már szinte nélkülözhetetlen informatikai hálózat, valamint biztonságtechnikai rendszer.

Az építési munkálatok 2012 márciusában kezdődtek, a projekt befejezésének végső határideje 2013.12.31.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search