Nagy érdeklődés övezte a 2012. május 11.-i projektnyitó ünnepséget

Pénteken projektnyitó ünnepséget tartottak a Kunágotai Művelődési házban. Pápai Zoltán Kunágota Község polgármestere üdvözölte a megjelenteket és megnyitotta a projektnyitó ünnepséget. A rendezvényen Pápai Zoltán polgármester ismertette a lakossággal a beruházás előzményeit, sarokszámait, mérföldköveit. Elmondta, hogy ez a beruházás három települést érint, Nagykamarás, Almáskamarás és Kunágota közösen pályázott sikerrel.

Ezt követően Szabó Tibor területi igazgató, a Sade Kft. képviseletében tájékoztatta a lakosságot a hamarosan kezdődő beruházás műszaki jellemzőiről, fázisairól, és a határidőkről. Ezt követően Rung Attila üzemviteli osztályvezető, a Békés Megyei Vízmű Zrt. képviseletében ismertette a beruházás környezetvédelmi hatásait. A rendezvényen jelen voltak a sajtó és média képviselői is.

Érdeklődők is nagy számmal vettek részt a fórumon, hallgatták végig a projekt ismertetését, és tettek fel kérdéseket az előadóknak. Többen is kifejtették, hogy nagy szükség van a projektekre, mert ettől várják a térség fellendülését.

Elhangzott, hogy az elnyert összeg legfőbb haszonélvezője a lakosság lesz, hiszen a csatornázott településre sokkal nagyobb eséllyel érkezik befektető, aki munkahelyeket teremt. Továbbá elhangzott, hogy a beruházás az Európai Unió támogatásával, a KEOP program keretében valósulhat meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search