Archivum (hónap): 2023 szeptember

Megvalósult a M3GÁLLÓ projekt az M3-as autópálya geleji pihenőjében

2023. szeptember 28-án projektzáró rendezvényt tartottak a „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések Gelej községben” című, TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00010 azonosítószámú projekt keretében. A beruházásra elnyert támogatás összege mintegy 647,11 millió forint, mely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg. A támogatás alapja az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában létrehozott „Helyi gazdaságfejlesztés” című pályázati felhívás.

Megvalósul a Bogács – Tard – Tibolddaróc kerékpárút

A kerékpárút új fejlesztésként jön létre nyomvonal kijelöléssel, mely érinti a Bükk Hegység területét, Bogács, Tard és Tibolddaróc gyönyörű természeti környezetét. A kerékpárút árnyas erdőkben, hatalmas réteken, legelőkön, patakok mentén, a Bükkaljai borvidék hangulatos szőlőtáblái, dűlői között halad településről településre. A beruházásra elnyert támogatás összege mintegy 887,48 millió forint, melyből megvalósul a „Miskolc – Bogács turisztikai kerékpárút kialakítása Harsány – Bogács szakaszon” című, TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00007 azonosítószámú projekt, mely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósul meg. A támogatás alapja az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában létrehozott „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés címmel” megjelent pályázat.

Megvalósul a Harsány – Kisgyőr – Miskolc kerékpárút

A kerékpárút új fejlesztésként jön létre, érinti a Bükk Hegység területét, Harsány, Kisgyőr és Miskolctapolca gyönyörű természeti környezetét. A kerékpárút árnyas erdőkben, hatalmas réteken, legelőkön, patakok mentén halad településről településre. A beruházásra elnyert támogatás összege mintegy 583,34 millió forint, melyből megvalósul a „Miskolc–Bogács turisztikai kerékpárút kialakítása Miskolc–Harsány szakaszon” című, TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00010 azonosítószámú projekt, mely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósul meg. A támogatás alapja az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában létrehozott „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés címmel” megjelent pályázat.

Befejeződött a MISKOLCI ÁLLATKÓRHÁZ technológiai és infrastrukturális fejlesztése!

A most záruló beruházás keretén belül a Miskolci Állatkórház Kft. technológiai, energetikai és infrastrukturális fejlesztése valósult meg. A beruházás 30%-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 18,89 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz forrásából nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 26,99 millió forint.

Műszaki iroda és Közösségi Ház energetikai korszerűsítése

A megvalósult beruházás célja a Aszaló Község Önkormányzata Műszaki Iroda és Közösségi ház energetikai korszerűsítése az energiahatékonyság, energiatakarékosság és az ezen keresztül elérhető környezettudatos működés érdekében. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 30,78 millió forint.

Zárul a vízrendezés II. üteme Hejőbábán!

A hamarosan záruló projekt keretén belül csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésének II. üteme valósult meg Hejőbábán. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 55 millió forint.

Vízelvezető hálózat fejlesztése Sajólászlófalván!

A most záruló beruházás során a Sajólászlófalva belterületi csapadékvíz elvezető rendszerének a további fejlesztése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 90 millió forint.

M30 piac és eletromos töltőállomás építése Halmajon

A most záruló projekt során piac, a hozzá vezető szervizút, közösségi tér, gépjárműparkolók, kerékpárparkoló épült, valamint egy kétállásos elektromos töltőállomás is kialakításra került az M30-as autópálya Halmaji csomópontjának közvetlen·szomszédságában. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 108,1 millió forint.

Gál Zoltán vállalkozás, Vegyes Bolt fejlesztése!

A most záruló fejlesztés során Négyes, Rákóczi u. 81. szám alatt található 35 m2 alapterületű, Vegyes-kiskereskedelem élelmiszer üzlet további bővítése valósult meg plusz 35 m2-el, valamint eszközbeszerzés. A beruházás 30%-át a vállalkozás saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 9,86 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 14,09 millió forint.

Zárul a vízrendezés II. üteme Mezőnagymihályon!

A hamarosan záruló projekt keretén belül Mezőnagymihály belterületi vízrendezés II. üteme azaz a Kossuth utca páratlan oldal vízelvezető rendszerének fejlesztése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 50 millió forint.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search