Archivum (hónap): 2013 szeptember

Elkészült az Abaújvár ár és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése projekt kivitelezése

Az Európai Unió támogatásával, az ÉMOP-3.2.1/F-10-2011-0039 program keretében megvalósult az „Abaújvár ár és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése” projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege 80 033 341 Ft. A költségek 100 %-át az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Új, modern fröccsöntőgép beszerzése az Ongaplast Műanyagipari Termékeket Gyártó és Forgalmazó Bt-nél!

A most záruló beruházás keretén belül csúcstechnológiát képviselő energiatakarékos műanyagipari fröccsöntő gép beszerzése, telepítése és beüzemelése valósulhatott meg az Alsózsolcai Ipari Park területén működő vállalkozásnál. A beruházás költségeinek 10 %-át, a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 7 602 630 Forintból a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet 3 801 315 Forint visszatérítendő hitele, valamint az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert 3 801 315 Forint Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 8 452 630 Ft.

Informatikai fejlesztés az olaszliszkai Hegyalja Általános Iskolában!

A most záruló beruházás keretén belül az olaszliszkai Hegyalja Általános Iskola és tagintézménye részére tanulói laptopok és szoftverek kerültek beszerzésre. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a Magyar Köztársaság Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával valósult meg, összköltsége 5 000 000 Ft. A beruházás 100 %-os támogatási intenzitású.

Komplex közösségi és közlekedési fejlesztés Tardonán!

Komplex közlekedésfejlesztési projekt megvalósult meg Tardonán, melynek részei útépítés, utak burkolatának megerősítése, fejlesztése, járdaépítés, járdák korszerűsítése, csapadékvíz elvezetés megoldása. Ugyancsak a projekt keretén belül került sor a Közösségi Ház épületének felújítására, továbbfejlesztésére. A projekt költségeinek 5%-át Tardona Község önerőből finanszírozta, a fennmaradó 95 461 147 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége: 100 487 255 Ft.

Munkahelyi képzés az Abakémény Kft-nél!

Sikeres képzési program zárul az Abakémény Kft-nél, melynek keretén belül 3 munkavállaló kéményseprő szakmunkás képzése valósult meg. A projekt költségeit teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte, összköltsége 2 563 552 Ft.

Belterületi vízrendezés és az Általános Iskola épületének felújítása Sajópüspöki Községben!

A most záruló fejlesztés célja a 2010. év május-júniusi esőzések és árvizek által érintett csapadékvíz elvezetési problémák megoldása, az önkormányzati tulajdonban keletkezett infrastrukturális károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása A beruházás költségeinek 5%-át Sajópüspöki Község Önkormányzata önerőből finanszírozta, a fennmaradó 31 997 767 forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 33 681 860 Ft.

Szennyvízcsatorna beruházás Sajókaza községben

A hamarosan megkezdődő projekt célja Sajókaza Község teljes szennyvízcsatorna hálózat, valamint az ahhoz tartozó szennyvíztisztító telep megépítése. A beruházás költségeinek több mint 16 %-át Sajókaza Község Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 707 906 099 Forintot az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 847 697 280 Ft.

Az immunrendszer és a rák

A test és lélek határterületén mozgó, kísérleti és egzakt tudományos gondolkodással is követhető, igazolt eredmények szerint testünkben az immunrendszer, a hormonrendszer és az idegrendszer állapota alapvetően három tényezővel függ össze

Munkahelyi képzések az Arcus Center Kft-nél!

Az Arcus Center Kft komplex szolgáltatást végez munka- és tűzvédelmi valamint környezetvédelmi szakterületen melyhez kapcsolódóan hulladékgazdálkodási tevékenységet is folytat. Minden területen diplomás, szakértői engedélyekkel, szakirányú vizsgákkal rendelkező szakemberek látják el feladatukat akik folyamatos képzése a hatékony, magas színvonalú munkavégzés alapfeltétele. A projekt költségeit teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte, összköltsége 5 200 000 Ft.

Közlemény a dávodi szennyvíz-csatornahálózathoz történő csatlakozásról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szennyvízelvezető rendszer részben elkészült. Azon tulajdonosok számára, akik befizették a viziközmű hozzájárulást a társulat már elkészíttette a bekötő vezetéket és a házi csatornát is. A rendszerre rácsatlakozni csak engedéllyel lehet.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search