Egészségügyi alapellátás korszerűsítése Kistokajban!

A nemrég megkezdett beruházás célja Kistokaj Községben egészségügyi alapellátást végző intézmények összevonása, a szolgáltatóknak helyet adó épületek energetikai és gépészeti korszerűsítése, akadálymentesítése. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 57 160 479 Ft.

Kistokaj gazdasági és társadalmi szempontból is fejlődő község, az elmúlt tíz évben a születések száma növekvő tendenciát mutat, az ide költöző családoknak köszönhetően felnőtt lakosainak száma folyamatosan növekszik. Az egészségügyi alapellátás jelenleg két külön helyszínen található, leromlott műszaki állapotú épületben történik, az épületek hő technikai szempontból elavultak, fenntartásuk költséges, valamint nem felelnek meg az akadálymentesítési követelményeknek. Ugyancsak gondot jelent az alapellátásban használt eszközök elhasználódott, elavult állapota. A most megkezdődött beruházás keretén belül a jelenleg is orvosi rendelőként és védőnői tanácsadóként funkcionáló épület kerül korszerűsítésre. Az ugyancsak itt található posta és könyvtár más, Önkormányzati ingatlanokban kap helyet, az így megüresedett épületben fogorvosi rendelő és gyógyszertár lesz kialakítva. Jelen pályázat keretén belül megtörténik:

  • Épületek felújítása, energetikai és gépészeti korszerűsítése, akadálymentesítése
  • Működésképtelen orvosi eszközök, defibrillátor cseréje
  • Mobil informatikai eszközök beszerzése a fogorvos és a védőnő számára
  • Kartonozó szekrény és várótermi székek beszerzése

 Az intézmények központosításával a fenntarthatóság és a szolgáltatások elérhetősége javul, így lehetővé téve a lakosság számára a modern, minőségi alapellátáshoz történő egyenlő esélyű hozzáférést. Beszerzésre kerülő korszerű eszközökkel a szűrővizsgálatok elérhetősége lesz biztosítva, a defibrillátor birtokában az azonnali életmentő beavatkozások helyi elvégzésére is lehetőség nyílik.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search