Új lerakókat vonnak be az Észak-kelet Pest és Nógrád Megyei térségi hulladéklerakó rekultivációs projekt kivitelezésébe

Egykori hulladéklerakóknál tartottak bejárást pénteken, melynek apropóját többek között az szolgáltatta, hogy új projektrészekkel bővült az Észak-kelet Pest és Nógrád Megyei térségi hulladéklerakó rekultivációs projekt. A bejáráson bemutatásra kerültek a Mohora, Szügy, Érsekvadkert és Balassagyarmati hulladéklerakók, melyek rekultivációja már elkészült. Továbbá megtekintésre került a Csesztve község hulladéklerakója is, ahol még zajlik a munka, hiszen ez a lerakó új projektelemként nem rég csatlakozott a projekthez. Szintén új projektelem az Erdőkertesi lerakó II. üteme. A projekt befejezése és zárása 2015 októberére tehető.

Az Önkormányzati Társulás a Környezet és Energia Operatív Program keretében nyújtott be pályázatot, mely 2012. szeptember 7-én támogatást nyert, nettó 1.997.168.431 Ft. összegben, melyből Európai Uniós támogatás mértéke 85%, míg a Magyar Állam 15% forrást biztosít a megvalósításához.

A projekt keretében 30 települési bezárt, környezeti szempontból nem biztonságos hulladéklerakó rekultivációjára került sor.

A hulladéklerakók helyszínei:

Balassagyarmat ; Bánk ; Bercel ; Bernecebaráti ; Cserháthaláp ; Csesztve ; Dány ; Diósjenő ; Drégelypalánk ; Erdőkertes (Veresegyház) ; Érsekvadkert ; Gödöllő (Kerepes) ; Horpács ; Hugyag ; Isaszeg ; Litke ; Márianosztra ; Mohora ; Nógrád ; Nógrádkövesd ; Nógrádmarcal ; Ősagárd ; Pusztaberki ; Romhány ; Szada ; Szokolya ; Szügy ; Tápiószecső ; Terény ; Valkó;

A rekultiváció eredményeként nagyot javul a települések környezetbiztonsága, a területek újra hasznosítási lehetősége az utógondozási időszakot követően.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search