Mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola sport- és oktatási célú fejlesztése!

A most induló beruházás célja a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése új tornatermi szárny építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 500,00 millió forint.

A mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskolát 1991 július 1-én alapította az Egri Főegyházmegye. Az intézményben 8 évfolyamon alapfokú oktatás zajlik, a legutóbbi tanévet 416 diákkal kezdte meg az iskola.. Az aktuális tanévben 17 osztály indult, a tanulók létszáma az elmúlt 5 év alapján növekedési tendenciát mutat. Az intézmény működési helyszínének problémái, amelyek a projekt-tervet generálták: Az épületek akadálymentes megközelítése és a belső akadálymentes közlekedés nem megoldott, nincs akadálymentes parkoló. Nem áll rendelkezésre az előírt számú tanterem és szaktanterem. A régi oktatási szárny alagsora dohos, penészes, oktatásra jelenleg nem alkalmas. A főzőkonyha technológiai szempontból elavult. A sportudvar még a régi technológiával készült salak és aszfaltborítású, a mai kor követelményeinek már nem felel meg. A játszóudvar eszközei szintén avultak. Az oktatási eszközpark szintén frissítésre, korszerűsítésre szorul. A most kezdődő projekt célja a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, tornaterem építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével, a minőségi és befogadó oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

A pályázat keretén belül új tornatermi szárny épül, amelyben tornaterem és gyógytestnevelés/erőnléti terem, valamint testnevelő tanári szoba, nemenkénti öltöző és mosdó, szertár kap helyet. Az épületben kerül kialakításra a szabványnak megfelelő méretű tanári szoba, igazgatói, helyettesi és gazdasági irodák. Az irodák és a tanári szoba áttelepítésével a régi épületben kialakítható egy új tanterem, amelyre az osztálylétszám növekedés miatt szükség van. Az egyik osztály jelenleg a könyvtárban foglal helyet, az új tanterem kialakításával minden osztálynak saját osztályterme lesz. Az alagsor vizesedési problémáit talajnedvesség elleni szigeteléssel oldják meg, ezáltal ez a terület is bevonható az oktatási munkába. Az alagsorban 5 szaktantermet lesz létrehozva, így teljesülni fognak a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerinti minimum követelmények. Az új épület teljes körűen akadálymentes lesz, a régi épületben szintenként akadálymentes mosdók lesznek kialakítva. A projekt része a sportudvar és a játszóudvar korszerűsítése, zöldterület fejlesztés, valamint a fenntarthatóság érdekében napelemes rendszer telepítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search