A miskolci Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola oktatási környezetének fejlesztése!

A hamarosan záruló projekt célja az egészséges, biztonságos, egyenlően hozzáférhető és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, a modern és racionálisan kialakított oktatási környezet megteremtése. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 270,00 millió forint.

A miskolci Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola, 2011. évben került egyházi fenntartásba. Az iskola a 2016-os tanévet 754 diákkal kezdte meg. Az aktuális tanévben 28 osztály indult, amelyből 23 az érettségire felkészítő rendben, 5 pedig érettségit követő szakképzési rendben működik.

Az öregedő iskolaépület gépészeti és villamos rendszerei elavultak voltak, helyenként balesetveszélyesek, korszerűsítésük elengedhetetlen volt. Az iskola nem rendelkezett természettudományos előadóteremmel, hiányzott a modern és interaktív oktatást lehetővé tevő terem, meglévő tornaterem burkolata elavult, helyenként balesetveszélyesé vált, nem volt biztosítva az akadálymentes közlekedés az iskola területén.

A hamarosan záruló beruházás keretén belül megvalósult akadálymentes rámpák építése, akadálymentes parkolók, megközelítés és bejáratok, akadálymentes mosdók kialakítása; természettudományi előadó kialakítása; konyha-étterem korszerűsítése; meglévő tornaterem felújítása; sportudvar kialakítása; gépészeti és villamos rendszerek átfogó korszerűsítése.

A projekt közvetlen eredménye a mindennapos testneveléshez szükséges infrastruktúra fejlesztése és bővítése. A hiányzó természettudományi terem kialakításával és berendezésével megvalósult az oktatás-nevelési tér minőségi növelése. A konyha és a sportudvarok modernizációja egyrészt hozzájárul a tanulók komfortérzetének növeléséhez, másrészt az iskola vonzerejét erősíti, amely hozzájárul a létszám fenntartásához. A gépészeti beavatkozások közvetlen eredménye az üzemeltetési és karbantartási költségek csökkentése, a költségvetési egyensúly javítása, a fenntarthatóság elősegítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search