A Megomed Kft. technológiai fejlesztése!

A most záruló fejlesztés segítségével a vállalkozás szikszói telephelyén csúcskategóriás ultrahang készülék és nőgyógyászati vizsgálószék beszerzése valósul meg. A beruházás 30%-át a Megomed Kft. saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 4,54 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 6,49 millió forint.

A MEGOMED Egészségügyi Kft. 1998 decemberében alakult. A cégalapítás fő célja Szikszó városában szülészet-nőgyógyászati magánrendelés elindítása, valamint gyógyszergyárakkal megbízási szerződés keretében közös felmérések, piackutatások, egészségügyi szakértés, felnőttoktatás, adatfeldolgozás volt. Jelenleg a cég 2 tagú, évente 4-500 beteget lát el.

A rendelőben elavult, 30-40 éves berendezések működtek, ezért az eszközpark modernizálása volt szükséges. Tekintettel arra, hogy az ellátottak száma évről-évre növekszik, az eszközök avulása és állagromlása is gyorsult, így a mai igényeknek a meglévő berendezések már nem feleltek meg. A meglévő statikus vizsgálóasztal, mely nem mozgatható, mind a betegek, mind az egészségügyi személyzet szempontjából nehézkes, kényelmetlen volt, és bizonyos esetekben, ha az ülőke, a támla és a magasság nem változtatható, az a vizsgálat minőségének, teljességének rovására ment. A problémát jelen projekt keretén belül beszerzésre került elektromos vezérléssel állítható nőgyógyászati vizsgálószék oldja meg. A jó minőségű ultrahang készülék ma már alapvető műszer a szülészet-nőgyógyászati rendelőben, ezért Chison EBIC 30 ultrahangos vizsgáló gép beszerzése is megvalósult jelen projekt keretén belül. A modern videokolposzkóp megléte az orvos és a beteg számára lehetővé teszi a betegség bemutatását, magyarázatát, így a beteg közvetlen képet kap arról, amit enélkül szóban, sematikus rajzokkal lehet csak bemutatni.

A most záruló projekt eredményeként a betegek ellátásának színvonala jelentősen emelkedik a Szikszói rendelőben. A fejlesztés megvalósítását követően létrejövő modernizált rendelőben az ellátottak számának növekedését, vállalkozás további stabil működését várja a cég vezetése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search