Orvosi rendelő felújítása Sályon!

A most záruló beruházás keretén belül az orvosi rendelő felújítása, átalakítása, bővítése és színvonalának javítását szolgáló eszközbeszerzés valósult meg. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 25 millió forint.

 Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak a fokozását

A beruházással érintett Orvosi rendelő Sály Község Önkormányzatának tulajdonában lévő épület, mely orvosi rendelő, védőnői szolgálat és szolgálati lakások elhelyezésére szolgál. Az épület kb. 30-40 évvel ezelőtt épült, egészségügyi alapszolgáltatásokat tartalmazó része sem higiénia, sem műszaki, sem energetikai, sem esztétikai szempontból nem felelt meg az érvényben lévő előírásoknak és a kor követelményeinek, akadálymentes használata sem volt biztosítva, illetve az eszközállomány is fejlesztésre szorult. Az önkormányzat a fentiek miatt az épület teljes átalakítását és korszerűsítését határozta el, amelynek során a meglévő épület hasznos alapterületét nem növelve kellett biztosítani a két fő funkció, az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat egymástól elkülönített használatát, és egyben meg kellett oldani az épület akadálymentesítését és energetikai korszerűsítését is.

A napokban záruló projekt keretében Sály Község tulajdonában lévő orvosi rendelő (3425 Sály, Deák Ferenc u. 3/A) felújítása, átalakítása, bővítése és színvonalának javítását szolgáló eszközbeszerzés valósul meg. Megvalósul a külső homlokzat utólagos külső hőszigetelése, nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint az elektromos rendszer korszerűsítése, hogy a megújuló energiahasználat biztosításához szükséges napelemes rendszer telepítése is megvalósulhasson.

A fejlesztés hozzájárul a településen élő lakosság életminőségének javításához azáltal, hogy a 2 alapszolgáltatás (1 háziorvosi vegyes praxis, valamint a védőnői szolgálat) biztosításán és fejlesztésén felül a felújítás révén a település lakosai olyan plusz egészségügyi szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá, mint a gyógytornász, dietetikus, pszichológus szolgáltatás, melyek az orvosi rendelőből leválasztott külön kezelő helyiség szobájában lesznek elérhetőek. Ezek a szolgáltatások a lakosság igényeinek megfelelően, az elégedettség növekedése érdekében nem csak a megyeszékhelyen, hanem Sály településen is elérhetővé válnak.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Terület és Településfejlesztési Operatív Programjának keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search