Vízi és kulturális turisztikai fejlesztések Nyékládháza, Mályi, Muhi és Tiszabábolna Településeken!

A most induló beruházás keretén belül Nyékládháza, Mályi, Muhi és Tiszabábolna vízi és turisztikai fejlesztése valósul meg. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 284,99 millió forint.

 Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a turizmus területi adottságaiban rejlő potenciál kibontakoztatása révén a térségi és helyi gazdaságfejlesztést. A most kezdődő beruházás célja térségi szintű, turisztikai termékcsomagok és kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések támogatása, melyekkel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósíthatók meg. Ennek keretében a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának diverzifikációja, a helyi gazdaság élénkítése, és a foglalkoztatás növelése érdekében. Jelen turisztikai fejlesztés Nyékládháza Város Önkormányzata által vezetett, Mályi, Muhi és Tiszabábolna Önkormányzatok részvételével konzorciumi együttműködés keretében valósul meg.

Jelen projekt keretén belül Nyékládházán, Mályiban és Tiszabábolnán a települések tulajdonában álló fürdőterület komplex, egységes arculatú fejlesztése, strandkiegészítő létesítmények és rendezvényhelyszín kialakítása, sétányok, stégek kiépítése, Muhiban a település határában lévő emlékhely parkoló kialakítása, térkövezése, bejáratnál lévő épületek, sétányok felújítása valósul meg.

A most kezdődő projekt hozzájárul a vendégkör aktív kulturált pihenéséhez, a nyári hónapokban a tartalmas és aktív kikapcsolódáshoz. Növekszik a több napos rendezvények, rendezvénysorozatok száma, a garatált és megrendelhető programcsomagok kínálata. Várhatóan növekszik a vendégéjszakák száma, meghosszabbodik a tartózkodási idő, így közvetett módon jelen pályázat erősíti a térségi foglalkoztatás-bővítési potenciálját. A beruházás ösztönzi a vendégek költési hajlandóságát nem csak közvetlenül a strandok helyszínén, hanem a térség egyéb turisztikai szolgáltatóinál (szálláshelyek, éttermek, büfék, turisztikai attrakciók, stb.). További haszonként a megnövekedett vendégforgalomtól és a költési hajlandóságtól növekszik a szezonális munkavállalói létszám nem csak a turisztikai, szolgáltató szektorban, hanem a helyi térségi beszállítói iparágban: helyi őstermelők, kézművesek, nonprofit alapítványok körében is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search